Αρχική Ν. Μεσσηνίας Παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και πήρε 1.500 ευρώ από ηλικιωμένη στο...

Παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και πήρε 1.500 ευρώ από ηλικιωμένη στο κέντρο της Καλαμάτας

Λίγο πριν τις 3 χθες το μεσημέρι ένας ψηλός μελαχρινός χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι ηλικιωμένης στην οδό Αριστοδήμου στην Καλαμάτα και της παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ.

Οταν έφυγε είχε μαζί του 1.500 ευρώ τα οποία η 84χρονη ηλικιωμένη πίστεψε ότι θα γλιτώσει από τη… φωτιά. Οπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για απατεώνα ο οποίος χρησιμοποίησε το γνωστό πλέον σε μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων κόλπο με τον πίνακα της ΔΕΗ που κινδυνεύει να πάρει φωτιά και οι ένοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Το ίδιο παραμύθι ο ψευτο-υπάλληλος της ΔΕΗ χρησιμοποίησε και χθες με την ανυποψίαστη ηλικιωμένη: Ζήτησε να τον πάει στον πίνακα για να τον ελέγξει επειδή υπήρχε κίνδυνος να πάρει φωτιά και να καεί το σπίτι. Αυτή πίστεψε ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός οπότε άκουσε και την προτροπή του να βάλει κάπου σίγουρα ό,τι πολύτιμο είχε στο σπίτι. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, η παθούσα τύλιξε σε ένα ύφασμα 1.500 ευρώ τα οποία είχε στο σπίτι, και ο απατεώνας που είδε πως έχει χρήματα, βρήκε την ευκαιρία, τα πήρε και έφυγε!

Αργότερα το απόγευμα η παθούσα μαζί με το γιο της κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr