Αρχική Ν. Αχαΐας Σοκ στην Πάτρα: Γιατρός κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου

Σοκ στην Πάτρα: Γιατρός κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου

Αντιμέτωπος με μια σοβαρότατη δίωξη και το ενδεχόμενο για άμεσα πειθαρχικά μέτρα, βρίσκεται γιατρός της Πάτρας. Διώκεται  για αποπλάνηση παιδιού και για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου. Αφετηρία ήταν μήνυση που κατέθεσε εντός του περασμένου φθινοπώρου η σύζυγός του, η οποία και προσκόμισε υλικό τεκμηρίωσης της καταγγελίας.

Η δίωξη φέρεται πως ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και αφού σταθμίστηκαν αιτιάσεις, αντικρούσεις και άλλες παράμετροι από τα αρμόδια όργανα. Μάλιστα εστάλη και έγγραφο στον Ιατρικό Σύλλογο  της Πάτρας προκειμένου να πράξει τα δέοντα. Ο μηνυθείς ιατρός αρνείται πλήρως τις κατηγορίες και έχει επίσης στραφεί δικαστικά κατά της συζύγου με την οποία τελεί σε διάσταση. Υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα. Την υπόθεση καθιστά ακόμη πιο περίπλοκη το γεγονός πως το παιδί είναι βρέφος.

Η μητέρα υποστηρίζει πως ο πατέρας κατελήφθη από την ίδια να μεταχειρίζεται το μωρό κατά τρόπο ανάρμοστο. Ιατροδικαστικά δεν μπορούσε κάτι τέτοιο να τεκμηριωθεί και η μητέρα υποχρεώθηκε να καταφύγει στην λήψη αποδεικτικού υλικού μη μονίμως. Όμως το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως το συγκεκριμένο υλικό θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Η δίωξη χαρακτηρίστηκε επείγουσα και ξεκινά προανάκριση.

Πηγή: patrastimes.gr