Αρχική Περ. Πελοποννήσου Αληθινή ιστορία: Η Πελοπόννησος έχει Περιφερειάρχη !!!

Αληθινή ιστορία: Η Πελοπόννησος έχει Περιφερειάρχη !!!

Αυτό που μου άρεσε πάντα είναι μπαίνοντας σε μαγαζιά όταν με αναγνωρίζουν είναι να κάνω μία μικρή δημοσκόπηση. Και επειδή πάντα με ρωτάνε τι ακούω, τι βλέπω και τι αφουγκράζομαι για τις εκλογές, εγώ γυρνάω την ερώτηση σε αυτούς.

Οι καλύτερες δημοσκοπήσεις να ξέρετε γίνονται μέσα σε καφετέριες και καφενεία. Εκεί όλοι έχουν γνώμη και άποψη που είναι τεκμηριωμένη. Οι θαμώνες γνωρίζουν για τα προβλήματα της πόλης, του χωριού, του νομού, ακόμη και της περιφέρειας.

Για να μην τα πολυλογώ όμως, σήμερα βρέθηκα σε ένα πρατήριο άρτου και ζαχαροπλαστικής και περίμενα ένα ραντεβού μου. Ημουν μόνη και ο ιδιοκτήτης δεν είχε δουλειά. Ο διάλογος σύντομος αφού ο ελληνικός μου ήταν στην μηχανή και όχι σε γκαζάκι ή στην χόβολη. Είναι σημαντικός λόγος να μην έχω πολλά μαζί του. Προφανώς και καταλαβαίνει την ενόχλησή μου και προσπαθεί να μου πιάσει κουβέντα πολιτική. Με ρωτάει τι ακούω για την Περιφέρεια και του επιστρέφω αμέσως την ερώτηση αφού από το μαγαζί του περνάνε δεκάδες πολίτες την ημέρα.

Μου απαντάει με απορία μιας και δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε ο ίδιος ποιον θέλει για Περιφερειάρχη. Την ανούσια συζήτησή μας διακόπτει ένας κύριος που ήρθε να αγοράσει ψωμί. “Τέλειωνε ρε και δώσε μου ψωμί, τι ξέρεις εσύ από Περιφέρεια; “

Νομίζοντας ότι η συζήτηση αποκτάει ενδιαφέρον προσπαθώ να μπω στην μέση : ¨Κυριέ μου, ποιον βλέπετε επόμενο Περιφερειάρχη; ”

Και γυρνώντας προς το μέρος μου, με βαθιά φωνή όλο νόημα και με ύφος που θέλει να με αφοπλίσει μου απαντάει :

“ΠΟΙΟΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ”

Τι χρωστάω λέει νευριασμένος, αφήνει και ένα καλό μπουρμπουάρ και φεύγει……

Σ.Μπαλή