Αρχική Eπικαιρότητα Έγκλημα στο Παλαιό Φάληρο: Η στιγμή της σύλληψης του αδελφοκτόνου

Έγκλημα στο Παλαιό Φάληρο: Η στιγμή της σύλληψης του αδελφοκτόνου

Έξω από το σπίτι του στις Τζιτζιφιές, συνελήφθη ο άνδρας ο οποίος φέρεται να σκότωσε την 53χρονη αδερφή του με τρεις μαχαιριές στο Παλαιό Φάληρο.

Bίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ακινητοποιούν το φερόμενο ως δράστη, αλλά και ένα φίλο του, στους οποίους περνούν χειροπέδες.

Ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του, από το οποίο είχε εξαφανιστεί μετά το έγκλημα, διαπιστώνοντας πως η Αστυνομία είχε αλλάξει τις κλειδαριές. Έτσι, φώναξε κλειδαρά για να μπορέσει να μπει στο διαμέρισμα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που παρακολουθούσαν διακριτικά όλες αυτές τις ημέρες την πολυκατοικία όπου διέμενε ο 52χρονος.

Δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο: Νέες αποκαλύψεις για το οικογενειακό δράμα.

Όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης προέβαλε αντίσταση μόλις τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί, ενώ φώναζε. Οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών όπου ανακρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια τσακώνονταν συχνά ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο το θύμα είχε υποβάλει μήνυση στον αδελφό της για ενδοοικογενειακή βία.

https://www.star.gr/eidiseis/ellada/459944/synelhfthh-stis-tzitzifies-o-adelfos-ths-daskalas-poy-th-skotwse

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Star, φίλη και συνάδελφος του θύματος, η 53χρονη προσπαθούσε απεγνωσμένα να προστατευθεί, αλλά νομικά το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην την πλησιάζει ο αδελφός της.

Κάθε μέρα δεχόταν και μια απειλή για τη ζωή της. Έβλεπε τον αδελφό της εκτός εαυτού να ουρλιάζει, έξω από την πόρτα του σπιτιού της στο Φάληρο, έξω από το δημοτικό σχολείο στον Πειραιά όπου δίδασκε, ακόμη και όταν προσπαθούσε να βρει μια στιγμή ηρεμίας.

Όπως ανέφερε η φίλη του θύματος:

«Ζούσε ένα πραγματικό εφιάλτη. Φοβόταν να βγει από το σπίτι, να πάει στη δουλειά της. Ήταν σε πλήρη απόγνωση. Το μόνο που μπορούσε νομικά, για να σταματήσουν οι απειλές από τον αδελφό της, ήταν να του κάνει ασφαλιστικά ώστε να μην μπορεί να την πλησιάσει. Είχε κάνει πάρα πολλές καταγγελίες. Οι αστυνομικοί της είπαν ότι το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι ασφαλιστικά μέτρα. Είχε έρθει σε επαφή με δικηγόρο δεν ξέρω εάν πρόλαβε να το κάνει».