Αρχική Ν. Κορινθίας ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΤΑ:΄΄Η εμπιστοσύνη του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου στο πρόσωπό μου με τιμά...

ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΤΑ:΄΄Η εμπιστοσύνη του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα΄΄

ΜΠΑΛΤΑ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη από Μικρασιάτη πατέρα, μεγάλωσα στον Άσσο και ζω στην Βόχα τα τελευταία 18 χρόνια . Πρώην ιδιοκτήτρια εταιρείας εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, `εν συνεχεία βοηθός Προέδρου της FυΙgοr και σήμερα Σύμβουλος Επιχειρήσεων-Νέων Επαγγελματιών & Ανέργων για επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ – LEADER & ΟΑΕΔ. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου το 2011 μεγαλώνω τον γιό μου Νικόλα στο Βραχάτι. Μέσα σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, ανεργίας και αξιών, έδωσα πολλαπλές μάχες και κατάφερα μέχρι σήμερα να βγω νικήτρια.

Η εμπιστοσύνη του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου στο πρόσωπό μου με τιμά ιδιαίτερα.

Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμά του και να δώσω το παρόν σε αυτόν τον αγώνα γιατί ως Δήμαρχος έχει αποδείξει το ήθος του, την αμεσότητα απέναντι στον κάθε Δημότη αυτής της περιοχής και την όρεξη του να αλλάξει τον Δήμο ξεπερνώντας τα τεράστια προβλήματα τα οποία κληρονόμησε, σε περίοδο πτώχευσης της χώρας μας.

Ταυτίζομαι με τον Eπαγγελματία που νιώθει να πνίγεται από τα σημερινά αδιέξοδα, που βλέπει να κινδυνεύει ότι με κόπο δημιούργησε επειδή έχω περάσει τον Γολγοθά του και κατανοώ τα προβλήματα του.

Ταυτίζομαι με τον Αγρότη – Παραγωγό που με κόπο προσπαθεί να διατηρήσει την κληρονομιά των γονέων του και βλέπει το προϊόν του να απαξιώνεται, τις επιχειρήσεις που το προωθούσαν να κλείνουν, και οι Ξένες αγορές να περιορίζουν κάθε χρόνο το μερίδιο αγοράς μέχρι εξαφανίσεως των προϊόντων του τόπου μας.

Ταυτίζομαι με τον Άνεργο, επιστήμονα ή όχι, νέο ή ηλικιωμένο που παλεύει για μια θέση στην αγορά εργασίας σε έναν τόπο που η ανάπτυξη έχει εξαφανιστεί προ πολλού.

Ως ειδική σύμβουλος επενδύσεων και κατάρτισης επενδυτικών προγραμμάτων μπαίνω καθημερινά σε επιχειρήσεις κάθε είδους εμπορικές, μεταποιητικές, παροχής υπηρεσιών και βιώνω καθημερινά τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους, το ασφυκτικό περιβάλλον δράσης και ανάπτυξης που υπάρχει γύρω τους.

Ο ρόλος μου στον Δήμο του Αύριο είναι να στηρίξω την ήδη υπάρχουσα ομάδα ΕΣΠΑ του Δημάρχου μας και παράλληλα η ίδρυση και στήριξη ενός Δημοτικού Γραφείου ενημέρωσης και κατάρτισης επιχειρήσεων σε προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ προκειμένου όλοι να αποκτήσουν δικαίωμα και πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία της αγοράς.

Μέσω των προγραμμάτων ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτευχθούν και οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για έργα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν στο Δήμου Βέλου-Βόχας προκειμένου τα χρηματικά διαθέσιμα να προέρχονται από επιδοτούμενες χρηματοδοτήσεις

Παράλληλα επιδίωξη μας θα είναι η προβολή των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους μέσω του Δήμου μας στις εκθέσεις εξωτερικού αναζητώντας λύσεις εξωστρέφειας και νέες αγορές, καθώς και ενημέρωση για νέες καλλιέργειες.

Μπορούμε να ενωθούμε και να το πετύχουμε κόντρα στις όποιες μικροπολιτικές.

Θα δώσω λοιπόν την μάχη μου στο πλευρό του Αννίβα Παπακυριάκου, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους δημότες του Δήμου Βέλου – Βόχας ως ένα πρόσωπο που επιδιώκει να προσφέρει για ένα καλύτερο παρόν, για ένα καλύτερο αύριο.

Στηρίξτε μας, εμπιστευτείτε μας και όλοι μαζί θα κερδίσουμε την μάχη για εμάς και το μέλλον των παιδιών μας