Αρχική Ν. Αργολίδος Το Άργος πανηγυρίζει τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό (Βίντεο)

Το Άργος πανηγυρίζει τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό (Βίντεο)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου.

Ο Πολυαρχιερατικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των Μητροπολιτών, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Σπάρτης Ευστάθιου , Άρτης Καλλινίκου , Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ὠρωπού Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα , Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου , Μάνης Χρυσοστόμου, του πρώην Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου, του Επισκόπου Τεγέας και βοηθού του Μητροπολίτη Μαντινείας , Θεόκλητου και του τοπικού Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας  Γ.Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, Γ. Γκιόλας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Π. Νίκας και Γ. Δέδες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κα.

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Πατρών έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Μυκηνών προς ευλογία των πιστών.

Κατά το πέρας του εσπερινού ο Πρωτοπρεσβυτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr