Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Στις ράγες ξανά το τρένο μέχρι Κάτω Αχαΐα-Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τη...

Πάτρα: Στις ράγες ξανά το τρένο μέχρι Κάτω Αχαΐα-Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναμένεται να «σφυρίξει» ξανά το τρένο μέχρι την Κάτω Αχαΐα, καθώς θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της επέκτασης του Προαστιακού της Πάτρας.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 12.40 και θα ξεκινήσει από τον Άγιο Ανδρέα.

Κατά το δοκιμαστικό δρομολόγιο θα ελεγχθούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και η λειτουργία των αφύλακτων διαβάσεων, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί μπάρες, ενώ θα καταγραφούν και οι τελικοί χρόνοι μετάβασης του τρένου από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα.

Η προμήθεια και εγκατάσταση μπαρών σε όλο το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, και μέχρι τότε σε αρκετές διαβάσεις θα υπάρχουν φύλακες, ενώ μειωμένη θα είναι και η ταχύτητα που θα κινείται το τρένο.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τα μέσα Μαΐου.

Οι νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνεϊκα, Τσουκαλεϊκα, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών, αλλά και παραθεριστών της ευρύτερης περιοχής.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 5,36 εκατ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ.

Πηγή: patrastimes.gr