Αρχική Ν. Αχαΐας Αυτοκτονία στο Νοσοκομείο Ρίου: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που άρπαξε το όπλο...

Αυτοκτονία στο Νοσοκομείο Ρίου: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που άρπαξε το όπλο του ο 28χρονος

Μεγάλοι μπελάδες εντός και εκτός υπηρεσίας περιμένουν τον αστυνομικό ο οποίος συνόδευε τον 28χρονο που άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο του και αυτοπυροβολήθηκε στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος του άσκησε δίωξη για πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο δικαστικός για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του. Επιπρόσθετα, ο αστυνομικός θα έχει να αντιμετωπίσει και υπηρεσιακές ευθύνες, καθώς διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Ο 28χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα όταν βρέθηκε τραυματισμένος στα πόδια, καθώς είχε πηδήσει από ένα βράχο στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας. Μετά τον αυτοπυροβολισμό του εισήχθη βαριά τραυματισμένος στην Εντατική, όμως τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα κατέληξε. Χθες το μεσημέρι κηδεύτηκε με τη νεκρώσιμη ακολουθία να ψάλλεται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αγγέλων.

Πηγή: protothema.gr