Αρχική Ν. Αργολίδος Το Κεφαλάρι Άργους γιορτάζει τη Ζωοδόχο Πηγή (Εικόνες)

Το Κεφαλάρι Άργους γιορτάζει τη Ζωοδόχο Πηγή (Εικόνες)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

Το Κεφαλάρι Άργους γιορτάζει τη Ζωοδόχο Πηγή (βίντεο)

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 ,τελέστηκε εορταστικός Εσπερινός Ιερουργώντος του Ιερομόναχου Ιγνατίου Γρηγοριάτη.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός Γ. Μανιάτης και Γ.Γκιόλας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννησου Π.Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου ,ο αντιδήμαρχος Δ. Κρίγγος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος κα.

Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου είναι ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της Αργολίδος .Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό.

Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον.

Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις 28 Μαΐου του 1918. Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.. Ο παλιός ναός είναι γνωστός ως: «Παναγία η Κεφαλαριώτισσα».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr