Αρχική Ν. Αργολίδος Αναβίωσε από μικρά παιδιά αγώνας δρόμου στην Παναγία την Βρασέρκα στον Ίναχο...

Αναβίωσε από μικρά παιδιά αγώνας δρόμου στην Παναγία την Βρασέρκα στον Ίναχο Αργολίδας

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στο Ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας της Βρασέρκας η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Το ιστορικό αυτό εκκλησάκι βρίσκεται στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Ινάχου στο Αργος και είναι χτισμένο σε λόφο με πολύ πράσινο και υπέροχη θέα στον Αργολικό κάμπο. Τον πανηγυρικό εσπερινό και τη θεία λειτουργία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεοδόσιος Μπονταίτης, Ιερέας του Αγίου Δημητρίου Ινάχου. 

Μετά τον εκκλησιασμό, αναβίωσε παλιό έθιμο με αγώνες τρεξίματος από μικρά παιδιά.Ο τερματισμός έγινε στην εκκλησία και ακολούθησαν βραβεύσεις για κάθε ομάδα χωριστά. 

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο εύχεται υγεία και πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους , θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου, κύριο Ιωάννη Γιαννόπουλο για την ενθάρρυνση συμμετοχής των μαθητών στον αγώνα δρόμου , τις δασκάλες κυρία Αργυρώ Μπιλιούρη και κυρία Ιωάννα Στεφανία Τσιμή καθώς επίσης και τον γυμναστή Αναστάσιο Κατσουλιέρη για την οργάνωση και πραγματοποίηση του αγώνα. 

Η μονή της Παναγίας, που τιμάται της Ζωοδόχου Πηγής, βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον Ίναχο και σε κοντινή απόσταση από τις Μυκήνες, με την επωνυμία Βρασέκα. Το προσωνύμιο είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει την πηγή, το νερό το οποίο έρεε σε αυτή τη θέση από την αρχαία εποχή, επονομαζόμενο «ελευθέριον ύδωρ», το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ιέρειες από το γειτονικό Ηραίο για τις διάφορες θρησκευτικές τελετές.

Δεν είναι γνωστός ο χρόνος πότε κτίστηκε η Μονή. Τυπικά θεωρείται πως φτιάχτηκε βάσει επιγραφής που γράφει 16 Σεπτεμβρίου 1843. Η μονή είναι γνωστή και αγαπητή σε όλο το Αργος και τις γύρω περιοχές, όπου κατά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και κατά την Μετάσταση της Θεοτόκου την επισκέπτεται πλήθος κόσμου.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr