Αρχική Eπικαιρότητα Παραιτήθηκε από Δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης

Παραιτήθηκε από Δήμαρχος Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης

Ο Γιώργος Καμίνης παραιτήθηκε από τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Αθηναίων μετά από περίπου εννιά χρόνια.

Ο κ. Καμίνης παραιτήθηκε ώστε να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς ευρωεκλογές και με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε τον απολογισμό της θητείας του.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμίνης αναφέρει: «Τον Οκτώβριο του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας δήλωσα ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων. Στις δύο θητείες που τώρα ολοκληρώνονται, θέλω να πιστεύω ότι η δημοτική μας ομάδα, κι εγώ προσωπικά, μπορέσαμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση επιλέξαμε να οδηγήσουμε την πόλη. Με πυξίδα πάντοτε τις αξίες μας.

Η Αθήνα σήμερα δεν είναι η πόλη που παραλάβαμε το 2011. Είναι μια πόλη ανοιχτή και εξωστρεφής, μια πόλη αλληλεγγύης. Μια πόλη που καινοτόμησε γιατί κατάφερε να κάνει περισσότερα με λιγότερα. Με ελάχιστα. Μια πόλη δυναμικά παρούσα στα διεθνή δίκτυα, ισότιμος συνομιλητής και με ισχυρές ευρωπαϊκές συμμαχίες. Μια πόλη που έδειξε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Σήμερα, μετά από σχεδόν εννέα χρόνια, με βαθιά συγκίνηση, καταθέτω την παραίτησή μου από το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, προκειμένου να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στους πολίτες που εμπιστεύθηκαν σε εμένα και τη δημοτική μου ομάδα, τη διακυβέρνηση της Αθήνας, στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Αυτήν την εμπιστοσύνη τιμήσαμε από την πρώτη στιγμή και, παρά τις δυσκολίες, πετύχαμε πολλά”.

“Αν θα έπρεπε να τα συνοψίσω, θα έλεγα μόνο το εξής: Διαχειριστήκαμε με εντιμότητα και το τελευταίο ευρώ του δημότη. Καταφέραμε να εξυγιάνουμε οικονομικά έναν χρεοκοπημένο δήμο, να εξασφαλίσουμε 200 εκατ. € νέους πόρους για την επόμενη μέρα της πόλης και να αναπτύξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο γι’ αυτήν. Ήρθαμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο που πρωτοεμφανίστηκε η ναζιστική ακροδεξιά, την οποία δεν αφήσαμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, φέρνοντάς τη συνεχώς αντιμέτωπη με τον νόμο. Βρήκαμε έναν δήμο βυθισμένο στα χρέη, μαθημένο στη σπατάλη και την κακοδιοίκηση και τον νοικοκυρέψαμε. Έναν δήμο-κομματικό μαγαζί και εντούτοις διοικήσαμε με πολιτική αχρωματοψία, επιβραβεύοντας τους καλύτερους. Έναν δήμο συντηρητικό και φοβικό στο καινούργιο και φτιάξαμε μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική και πολύχρωμη.

Παραλάβαμε έναν δήμο-παρία στη διεθνή σκηνή και τον κάναμε σημείο αναφοράς και παράδειγμα. Μεταμορφώσαμε την πόλη μας σε μία από τις πιο ζωντανές πρωτεύουσες της Ευρώπης, τη φέραμε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, συμμετείχαμε στα σημαντικότερα διεθνή φόρα, αντλήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους και τους μετατρέψαμε σε έργα υποδομής για τους κατοίκους της Αθήνας. Αναδείξαμε την Αθήνα σε σύγχρονο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό, έχοντας φτάσει πια στα 5,6 εκατομμύρια τουριστών από το 1,2 που επισκεπτόταν την πόλη μας το 2011 που παραλάβαμε”, αναφέρει ο κ. Καμίνης.

“Μπορεί οι καιροί να ήταν σκληροί και όλα να έγιναν πολύ πιο δύσκολα και αργά, αλλά η πόλη έχει, επιτέλους, στρατηγικό σχέδιο και ο δήμος Αθηναίων διαθέτει πλέον οργάνωση. Νιώθω περηφάνια για όσα καταφέραμε, ευγνωμοσύνη για τη δημοτική μου ομάδα και τους συνεργάτες μου, πίστη στους εργαζόμενους του δήμου ότι θα συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε, γυρνώντας σελίδα στον δήμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν στον αγώνα που δώσαμε για την Αθήνα. Νιώθω δικαιωμένος που δεν τα παρατήσαμε ούτε για μία στιγμή και αποδείξαμε ότι κάποιοι είναι για τα δύσκολα. Όσα έχουμε καταφέρει μένουν παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης. Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους» καταλήγει ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή: newsit.gr