Αρχική Ν. Κορινθίας Απεργία Πρωτομαγιάς του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων (Βίντεο)

Απεργία Πρωτομαγιάς του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων (Βίντεο)

Η φετινή Απεργία της  Πρωτομαγιάς που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων μαζί με τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου και Κιάτου ,δεν αποτελεί μόνο μια εθιμική εκδήλωση, είναι ημέρα έντονης ιστορικής φόρτισης , είναι ημέρα αγώνα και  τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης, στο Σικάγο, την Θεσσαλονίκη, την Καισαριανή, είναι ημέρα χάραξης του δρόμου της πάλης και συνειδητοποίησης ότι τίποτα δεν μας έχει δοθεί αλλά το έχουμε κατακτήσει με αγώνες και αίμα ,είναι ημέρα που πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να μην θέτουμε εν αμφιβόλω την ενότητα και το μέλλον του κινήματος για μικροπαραταξιακές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη και μέσα από ενδελεχή ενδοσκόπηση να αποκρουστούν τα διαλυτικά φαινόμενα και να αποτελέσει αφορμή για την ανασυγκρότηση, με σκοπό την καλύτερη αποτελεσματικότητα για την ουσιαστικότερη υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Οφείλουμε στο αίμα που έχει χυθεί να αφυπνιστούμε ,από την απάθεια του καναπέ , την εικονική πραγματικότητα της νομοτελειακής επικράτησης ,τις άνωθεν επιβαλλόμενες λογικές του μονόδρομου και την φρούδα πεποίθηση της προσωπικής επίπλευσης σε έναν διαλυμένο κόσμο. 

Η πρωτομαγιά αποτελεί το εφαλτήριο για τους αγώνες που μας περιμένουν στο αμέσως προσεχές διάστημα ,με πρωταρχικό την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς ,σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε  πρέπει να αποκρούσουμε τους τυχοδιωκτισμούς και τις οπορτουνιστικές πρακτικές και με αίσθημα ευθύνης να κατασκευάσουμε το μέλλον.  

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκεί­νους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οφεί­λουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό απεργιακό παρόν την Τετάρτη 1η Μάη.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
Δεν χωράει καμιά αναμονή καμιά ανοχή , η αποχή αποτελεί συνενοχή .
Εμείς, με τη δράση μας, τις προτάσεις και τους Αγώνες μας να είμαστε οι δημιουργοί του μέλλοντός μας!!    
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Πηγή: perahora.gr