Αρχική Eπικαιρότητα «Φυγάδευσε» το όπλο και έβλεπε… δελτία για να μαθαίνει για τη μικρή...

«Φυγάδευσε» το όπλο και έβλεπε… δελτία για να μαθαίνει για τη μικρή Αλεξία – Τι ομολόγησε ο 54χρονος

Ομολογία σοκ από τον 54χρονο που φέρεται να τραυμάτισε σοβαρά την 8χρονη Αλεξία. «Συγκλονίστηκα και τρομοκρατήθηκα όταν έμαθα τον τραυματισμό» είπε στους αστυνομικούς. Έδωσε το όπλο σε συγγενείς του για να μη βρεθεί πάνω του. Έφυγε από το χωριό Λεοντάρι λίγη ώρα αφού η αδέσποτη σφαίρα είχε τραυματίσει στο κεφάλι το μικρό κορίτσι.

Συγκλονίστηκε, τρομοκρατήθηκε αλλά δεν αποφάσισε να παραδοθεί μόλις έμαθε ότι ένα μικρό παιδί είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα κοντά στο χωριό όπου εκείνος, μαζί με άλλους, γιόρταζαν το Πάσχα με μπαλωθιές καιβεγγαλικά. Τι είπε στους αστυνομικούς ο 54χρονος που φέρεται να τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία ενώ εκείνη έπαιζε στο σπίτι της, στις ΘεσπιέςΒοιωτίας.

Ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης βενζινάδικου και κάτοικος της Αθήνας, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (30.05.2019), στο σπίτι του, όπου βρέθηκε κι ένα όπλο που είχε παράνομα και το οποίο εκτιμάται πως είναι εκείνο από το οποίο έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία στο κεφάλι, ανήμερα το Πάσχα. Την «απάντηση» στο τελευταίο θα δώσει ηβαλλιστική.

Ο συλληφθείς είχε πάει για τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό Λεοντάρι στη Βοιωτία. Μαζί με άλλους έριχναν μπαλωθιές και βεγγαλικά την περασμένη Κυριακή.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης υποστήριξε ότιδεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν. Πως κι άλλοι πυροβολούσαν και έριχναν βεγγαλικά, όχι μόνο εκείνος. Πως τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε ότι η μικρή Αλεξία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα και γίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Παίδων.

«Όταν έμαθα για τον τραυματισμό συγκλονίστηκα και παράλληλα τρομοκρατήθηκα», είπε και παραδέχτηκε ότι αποφάσισε να «φυγαδεύσει» το όπλο, πιθανότατα για να μη βρεθεί στην κατοχή του. Το είχε παράνομα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ίδιος έφυγε από το Λεοντάρι την ημέρα του Πάσχα.

«Έδωσα το όπλο σε κάποιους φίλους και το μετέφεραν στην Αθήνα για να το κρύψουν στο σπίτι μου», υποστήριξε, επίσης, ο 54χρονος. Είπε στους αστυνομικούς πως στις ημέρες που μεσολάβησαν από την ημέρα του Πάσχα, όταν τραυματίστηκε η μικρή Αλεξία από την αδέσποτη σφαίρα, «έβλεπα ειδήσεις για την πορεία της υγείας του παιδιού». Ισχυρίστηκε ότι είχε πρόθεση να παραδοθεί.

Πως έφτασαν στη σύλληψη

Μπορεί ο 54χρονος να έφυγε από το Λεοντάρι Βοιωτίας λίγες ώρες μετά τη μπαλωθιά που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τη μικρή Αλεξία, αλλά οι μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δεν άργησαν να τους οδηγήσουν στα ίχνη του.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε δυο σπίτια στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας, από τα οποία την ημέρα του Πάσχα έπεφταν πυροβολισμοί και βεγγαλικά. Έτσι τον αναζήτησαν και τελικά τον βρήκαν στην Αθήνα οι αστυνομικοί.

Το σημείο επιβεβαιώθηκε και από τις μετρήσεις που έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον εντοπισμό της απόστασης της ρίψης του πυροβολισμού από τον τόπο του τραυματισμού του κοριτσιού.

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι όπου έμενε ο 54χρονος στο Λεοντάρι Βοιωτίας, μέσα σε γλάστρα, βρέθηκαν κάλυκες από 38αρι όπλο. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη βαλλιστική έχει προκύψει πως η σφαίρα που τραυμάτισε το κοριτσάκι προήλθε από 38αρι όπλο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία θα συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας στο 38άρι περίστροφο που κατείχε παράνομα.

Πηγή: newsit.gr