Αρχική Περ. Πελοποννήσου Μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Ν. Γόντικα για την εργατική πρωτομαγιά 2019

Μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Ν. Γόντικα για την εργατική πρωτομαγιά 2019

Τιμάμε τους αλύγιστους της εργατικής τάξης και συνεχίζουμε

Τιμάμε  τους νεκρούς του Σικάγου, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Το αίτημα της Πρωτομαγιάς του Σικάγου, για 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Αυτό που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη είναι η ανεργία, η ανασφάλεια, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι συνθήκες εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Σήμερα που δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που τα μνημόνια τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης, είναι ανάγκη να υπάρξει μαζική οργανωμένη πάλη.

Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι με το συλλογικό αγώνα να διεκδικούν δικαιώματά με βάση τις ανάγκες τους και όχι την ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερο κέρδος. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν συσσωρεύσει, η οποία είναι μεγάλο εργαλείο που μπορεί να κάνει και τη διαφορά.

Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουν σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση,  γιατί θα είναι το στήριγμα για το λαό και τους εργαζόμενους και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Προηγούμενο άρθροΗλεία: Το βάζο στην αποθήκη έκρυβε ένα μικρό θησαυρό – Έτσι έκαναν την τύχη τους!
Επόμενο άρθροΣπίρτζης: «Κανονικά η κατασκευή του Πάτρα – Πύργος»