Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Τριήμερη προθεσμία για απολογία πήραν οι 7 συλληφθέντες για την φονική...

Καλαμάτα: Τριήμερη προθεσμία για απολογία πήραν οι 7 συλληφθέντες για την φονική σαΐτα

Την τριήμερη από το νόμο προθεσμία ζήτησαν και πήραν νωρίτερα σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οι 7 συλληφθέντες για την φονική σαΐτα, που αφαίρεσε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στο φετινό σαϊτοπόλεμο ανήμερα το Πάσχα.

Ετσι, η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους κατηγορούμενους οι οποίοι ήταν υπό κράτηση από το βράδυ της Κυριακής.

Ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο μεν πρώτος γιατί από το ταγάρι με τις σαΐτες που είχε φαίνεται στα βίντεο ότι έφυγε αυτή που σκότωσε τον εικονολήπτη, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος γιατί θεωρείται από τη δικογραφία υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στον σαϊτοπόλεμο.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος σε δήλωσή του έξω από τα δικαστήρια όσο και ο συνήγορός του εντός αιθούσης Κώστας Μαργέλης δήλωσαν ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη ούτε για την διοργάνωση, ούτε και για τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Επίσης, ο κ. Μπασακίδης στην δήλωσή του τόνισε ακόμη ότι ο σαϊτοπόλεμος διοργανώνεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εγκρίσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με την συναίνεση και ανοχή της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι αρχικά η δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία από την Ασφάλεια Καλαμάτας περιελάμβανε την κακουργηματική κατηγορία της θανατηφόρας βλάβης ενώ η ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι από το νόμο πλημμέλημα.

Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και αυτοί πλημμεληματικές κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr