Αρχική Ν. Μεσσηνίας Η συγγνώμη του Παναγιώτη Νίκα στο SUPER για τα γεγονότα της Καλαμάτας...

Η συγγνώμη του Παναγιώτη Νίκα στο SUPER για τα γεγονότα της Καλαμάτας (Βίντεο)

Ολη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει ο ξαφνικός και άδικος χαμός του Κώστα Θεοδωρακάκη όταν κάλυπτε τον σαιτοπόλεμο της Καλαμάτας. Ενός αρχαίου αλλά βάρβαρου εθίμου που στοίχισε την ζωή ενός οικογενειάρχη. Αυτό που έμεινε χαραγμένο στις μνήμες όμως ήταν η δήλωση του Δήμαρχου Καλαμάτας στο CNN.gr ότι ο σαιτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων και δεν είναι εύκολο να καταργηθεί. Προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από Μεσσήνιους, Πελοποννήσιους αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα το βράδυ ο Παναγιώτης Νίκας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Η Πελοπόννησος Σήμερα” με τον Θύμιο Κάππο και ανέλυσαν το βάρβαρο αυτό έθιμο αλλά και την πλήρη συμμετοχή του Δήμου στην διοργάνωση της εκδήλωσης αφού επιχορηγείται ο Σύλλογος των Σαιτολόγων με 12.000 ευρώ για να μπορούν να αγοράζουν μπαρούτι (υλικό που γεμίζονται οι σαίτες), τηλεοπτική κάλυψη, ασφάλεια χώρου, κικλιδώματα κ.α .

Στην συνέχεια ο Παναγιώτης Νίκας αφού ρωτήθηκε από τον Θ.Κάππο για την δήλωσή του που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και για την ανάρτηση του γιου του άτυχου εικονολήπτη, είπε :

“Δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης και αν κάτι, εν πάση περιπτώσει, δεν ειπώθηκε με τον τρόπο που έπρεπε ή δεν έγινε αντιληπτό όπως έπρεπε να γίνει, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και ζητώ συγγνώμη. Αλλά για το bullying πολλών δημοσιογράφων, είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι εξαιρετικά πικραμένος”.