Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η περιφορά Επιταφίων στην Τρίπολη (Βίντεο)

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η περιφορά Επιταφίων στην Τρίπολη (Βίντεο)

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά των Επιταφίων των ενοριών της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Η περιφορά ξεκίνησε με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και ακολούθησαν οι άλλοι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα.

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ…» ακούστηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και η «Χορωδία Τρίπολης» ερμηνεύοντας τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών.

Το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Αγίου Βασιλείου γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Τρίπολης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς όλοι οι επιτάφιοι της Τρίπολης περνούν επιβλητικά από την κυκλική πλατεία μαγνητίζοντας τα βλέμματα του κόσμου ο οποίος παρακολουθεί στωικά τη θρησκευτική αυτή τελετή.

Πηγή: pna.gr

Προηγούμενο άρθροΤα εγκώμια της Μ. Παρασκευής από την Δημοτική Χορωδία Άργους (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΗ κίνηση των οχημάτων και η πρόβλεψη της εξόδου για σήμερα Μ. Σάββατο στην Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου