Αρχική Ν. Κορινθίας Η Μεγάλη Τετάρτη στην Ιερά Μητρόπολη της Κορίνθου (Εικόνες)

Η Μεγάλη Τετάρτη στην Ιερά Μητρόπολη της Κορίνθου (Εικόνες)

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Ι. ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

Την Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος τέλεσε εχθές Μ. Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιάτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κατά την διάρκεια του κηρύγματος του ανέλυσε τα τέσσερα γεγονότα από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής της ημέρας, δηλαδή τον Ι. Νιπτήρα, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων του Μυστικού Δείπνου, την προδοσία του Ιούδα και την Υπερφυή Προσευχή συνδέοντάς τα μεταξύ τους. Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι, οι Πιστοί πολλές φορές μη τηρώντας τις Ευαγγελικές εντολές «προδίδουν» τον Χριστό, ωστόσο όμως οφείλουν να μιμούνται το παράδειγμα του Αποστόλου Πέτρου και να μετανοούν, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο Κύριος θα τους δεχτεί πίσω την αγκαλιά του κάνοντας τους γνήσια μέλη της Εκκλησίας μας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν εν μετανοία το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Ι. ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

Στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Ο Εφημέριος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπός Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Γιαννακάς εκπροσωπώντας και τους Ιερείς της Περιφέρειάς του προσφώνησε θερμά τον Θεοφιλέστατο. Στο κήρυγμα του ο άγιος Κεγχρεών, αναφερόμενος στα γεγονότα που περιγράφει ο Ι. Συναξαριστής, εστίασε στην αρετή της ταπεινοφροσύνης τονίζοντας ότι, όλοι οι Χριστιανοί οφείλουμε να διδαχθούμε από το παράδειγμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και να έχουμε αγάπη, να προσφερόμαστε ανιδιοτελώς προς τους συνανθρώπους μας και οι επιλογές μας να είναι όχι κατά το θέλημα μας αλλά κατά το θέλημα του Θεού. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ο ίδιος ευχήθηκε σε όλους τους συμπροσευχόμενους πιστούς καλή Ανάσταση!