Αρχική Ν. Λακωνίας Δήμοι Λακωνίας: Υποψήφιοι και προβλέψεις -«Έκπληξη» Πέτρου Δούκα στην Σπάρτη (Ονόματα)

Δήμοι Λακωνίας: Υποψήφιοι και προβλέψεις -«Έκπληξη» Πέτρου Δούκα στην Σπάρτη (Ονόματα)

Εντείνονται οι προεκλογικές «ζυμώσεις» στη Λακωνία και στους δήμους Αν. Μάνης, Σπάρτης όπου η «έκπληξη» ακούει στο όνομα του πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή Πέτρου Δούκα, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασιάς. Με την κούρσα υποψηφίων στην τελική ευθεία, ενόψει των εκλογών της 26ης Μαίου, καθοριστικό ρόλο φαίνεται πως να παίξουν οι συνεργασίες, ιδίως του Β’ γύρου. Ας πάρουμε μια γεύση από τον «παλμό» στην περιοχή.

Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Νέα ισχυρή εντολή συνέχειας του έργου του θέλει να πάρει ο νυν δήμαρχος Πέτρος Ν. Ανδρεάκος, πραγματοποιώντας πριν λίγες ημέρες μια μεγάλη προεκλογική εκδήλωση, που κέντρισε τα φώτα της δημοσιότητας. Απέναντί του θα βρει πολλούς ανταγωνιστές, εκ των οποίων πολλοί «πλασάρονται» ως ανεξάρτητοι. Συγκεκριμένα τους: Κυριάκο Μιχαλολιάκο, Ιωάννη Αναϊπάκο, Τζανέτο Φιλιππάκο, ενώ το ΚΚΕ στηρίζει τον Δημήτρη Αναστασάκο.

Δ. ΣΠΑΡΤΗΣ

Σαν «βόμβα» έπεσε στην πόλη η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα, ο οποίος αλλάζει τα προεκλογικά δεδομένα στην περιοχή. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Δούκας, ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει συνεργασία με την κα Αναστασία Κανελλοπούλου, τόνισε: «Έχουμε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, θα συμπαραταχθεί μαζί μας όπως και πάρα πολλοί άλλοι, πολύ ικανοί Σπαρτιάτες». Ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης θα είναι ξανά υποψήφιος, ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλος ένας υποψήφιος θα είναι κι ο Σταύρος Αργειτάκος, ως επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» Υποψήφιος θα είναι κι ο Αλέκος Βουνάσης από το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δ. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Στο Δήμο Ελαφονήσου θα «κονταροχτυπηθούν» η νυν δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου με τον Αντώνη Μεντή.

Δ.ΕΥΡΩΤΑ

Στο Δήμο Ευρώτα ο νυν δήμαρχος Δήμος Βέρδος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ως επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτή Πολιτεία Ευρώτα». Ο Γεώργιος Κυλάκος θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Υποψήφιος θα είναι κι ο Γιώργος Μαρουδάς, ως επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα». Επίσης, ο Δημήτρης Νταλιάνης θα διεκδικήσει θέση δημάρχου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Προοδευτικών Πολιτών», ενώ στη μάχη μπαίνει και ο Σωτήρης Παπανικολάου.

Δ. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Ο νυν δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης θα είναι ξανά υποψήφιος, ως επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Δημιουργία». Η Ελένη Αναγνωστοπούλου θα είναι υποψήφια δήμαρχος με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει κι ο Παναγιώτης Νικολινάκος και η Θεοδούλη Σπυριδάκου.