Αρχική Ν. Αρκαδίας Τζένη Δημητρακοπούλου-Υποψήφια Γ.Δέδε: “Στόχος μου η προσφορά στον τόπο μου”

Τζένη Δημητρακοπούλου-Υποψήφια Γ.Δέδε: “Στόχος μου η προσφορά στον τόπο μου”

Η Τζένη Δημητρακοπούλου (υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» του Γιώργου Δέδε) μίλησε στον προεκλογικό μαραθώνιο και του pna.gr και του kalimera-arkadia.gr

Για το βήμα να είναι υποψήφια: «Είχα αποτραβηχτεί για πολλά χρόνια από τα κοινά, διότι είχα απογοητευτεί από αυτό το σύστημα, αλλά και λόγω των οικογενειακών υποχρεώσεων. Η απόφαση πάρθηκε μετά από την πρόταση του Γιώργου Δέδε που ήταν πολύ τιμητική και μετά από παρότρυνση των ανθρώπων του περιβάλλοντός μου. Δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές για εμένα.».

Γιατί με τον Γιώργο Δέδε: «Έχουμε ακολουθήσει περίπου τους ίδιους πολιτικούς δρόμους, τα ίδια μονοπάτια. Είναι ένας τεχνοκράτης, εργασιομανής και μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο μας».

Για την «κατηγορία» εναντίον του Γιώργου Δέδε ότι εκλέχτηκε και εγκατέλειψε τη θέση του στο περιφερειακό συμβούλιο: «Δεν συμμερίζομαι καθόλου αυτή την άποψη περί εγκατάλειψης. Από τη θέση του γενικού γραμματέα Υποδομών απόκτησε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία».

Για τους νέους ανθρώπους : «Συνήθως οι νέοι άνθρωποι αντιπροσωπεύουν την καθαρότητα. Ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικος και εκφράζει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Αν είσαι νέος ή πιο παλιός, δεν σημαίνει τίποτα και ταυτόχρονα μπορεί να σημαίνει και τα πάντα».

Για την εικόνα των περιφερειακών συμβουλίων: «Εμένα μου λείπει πάρα πολύ η πολιτική ευγένεια, περισσότερο μπαχαλοποίηση βλέπω, παρά συνεδρίαση ενός πολιτικού οργάνου».

Τι θα ήθελε να αλλάξει ως γυναίκα και ως μητέρα: «Μια από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κ. Δέδε είναι να έρθει το φυσικό αέριο. Είμαστε μια ορεινή περιοχή, θα μειώσει πολύ το κόστος των νοικοκυριών, αλλά και για τις επιχειρήσεις».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη)
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών
Μηχανικός ΔΕΗ
ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’

Η Τζένη Δημητρακοπούλου, κόρη του Γιώργου Δημητρακόπουλου συν. Αστυνομικού και της Αγγελικής Δημητρακοπούλου-Κατσιούρη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Τρίπολη. Έλκει την καταγωγή της από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας και Περθώρι Δ. Τρίπολης. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Κουστένη, επιχειρηματία ξενοδόχο από τη Δημητσάνα και έχουν δύο γιους 11 και 8 χρονών.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι επίσης, τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά.

Για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στην Τρίπολη ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με αντικείμενο τη σύνταξη μελετών και την επίβλεψη τεχνικών έργων, ενώ παράλληλα παρείχε υπηρεσίες συμβούλου επιχειρήσεων για τη σύνταξη μελετών και τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Στη συνέχεια, διορίστηκε στον Δήμο Τροπαίων και με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» βρέθηκε να υπηρετεί την ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Δ. Γορτυνίας, από θέση ευθύνης στο Αυτοτελές Τμήμα Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Προγραμματισμού.

Το 2014 αποδέχθηκε νέο διορισμό στη ΔΕΗ Α.Ε και συγκεκριμένα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μεγαλόπολης, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Από τις αρχές του 2016 είναι εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ στην Αρκαδία. Από το 2007-2011 ήταν Μέλος Δ.Σ ΔΕΥΑ Τρίπολης και για δύο συνεχόμενες θητείες (2005-2006) διετέλεσε Πρόεδρος παραρτήματος Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.Η). Επίσης, Ταμίας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης από το 2014-2016. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «ART-ΕΜΕΙΣ» , Δημητσάνας Αρκαδίας. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Κίνητρό της αποτελεί η εσωτερική ανάγκη και θέληση για δουλειά και προσφορά στον τόπο της και στόχος της είναι να δουλέψει με αφοσίωση, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα για την Αρκαδία που αγαπά.

Πηγή: pna.gr, kalimera-arkadia.gr

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Corinthian Tennis Cup του Ομίλου Αντισφαίρισης Κορίνθου (Εικόνες)
Επόμενο άρθροΕνεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Ξυλοκάστρου