Αρχική Ν. Κορινθίας Συμβασιοποιήθηκε σήμερα το Κέντρο Αντισφαίρισης στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κορίνθου!

Συμβασιοποιήθηκε σήμερα το Κέντρο Αντισφαίρισης στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κορίνθου!

Άλλη μια υπόσχεση της σημερινής Δημοτικής αρχής, όπως τόσες άλλες σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου Κορινθίων, ήρθε σήμερα να πάρει «σάρκα και οστά» με τη συμβασιοποίηση της κατασκευής γηπέδων αντισφαίρισης (τένις) στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Κορίνθου. Μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες πανελλήνιου και διεθνούς ακόμα επιπέδου, αφού υποστηρίζεται και από κτιριακό συγκρότημα. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Α. Πνευματικός λίγο πριν τις υπογραφές της συμβασιοποιήσης, έκανε δηλώσεις στις οποίες τόνισε:

Ακόμα ένα έργο σε πορεία υλοποίησης

«Για άλλη μια φορά είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας μεταφέρουμε καλές ειδήσεις. Είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε άλλο ένα έργο που μπαίνει σε πορεία υλοποίησής του μετά από μακροχρόνια διαδικασία όσον αφορά τις μελέτες, τις αδειοδοτήσεις, τη δημοπράτηση και την έγκριση δημοπράτησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πριν λίγο καιρό υπήρξε ερώτηση στο Δ.Σ. που φάνηκε αφελής, αλλά είχε καθώς φαίνεται κάποια νοήματα και δεν απαντήθηκε ποτέ, αν αυτή έγινε για να διευκολυνθεί το έργο αυτό ή όχι. Η δική μου θέση είναι, ότι η ερώτηση έγινε για να μην γίνει το έργο κι αυτό φαίνεται από τη δραστηριότητα πολλών τον τελευταίο καιρό που φιλοδοξούν να διοικήσουν αυτό το Δήμο. 

Σήμερα συμβασιοποιείται το έργο της κατασκευής γηπέδων αντισφαίρισης τα οποία θα γίνουν στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Ένα έργο που είχαμε υποσχεθεί, ένα έργο που χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη αυτή στιγμή. Και το έργο αυτό, έχει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ακόμα και την οικοδομική άδεια –επειδή αναρωτήθηκε κάποιος στο Δ.Σ.- και θα εκτελεστεί κανονικά. Είναι προϋπολογισμού 1.385.000 ευρώ, με σημαντική έκπτωση και θα στοιχίσει στο Δήμο 703.417 ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα στο Δήμο και στους Δημότες να έχουν μία πολύ σύγχρονη εγκατάσταση που θα μπορεί να φιλοξενήσει πανελλήνιους, αλλά και διεθνείς αγώνες με την υποστήριξη και κτιριακού συγκροτήματος.

Τα μεγάλα έργα στην περιοχή… έκαναν κάποιους 
να αποχωρήσουν από τη σύσκεψη κατοίκων

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μια σύσκεψη κατοίκων στην περιοχή στην οποία δεν είχα προσκληθεί και στην οποία παρευρίσκονταν από τη μειοψηφία οι κ.κ. Νανόπουλος και Κουτσογκίλας, οι οποίοι και έλεγαν διάφορα για τη συγκεκριμένη συνοικία. Όταν ανέφερα , τι έχει κάνει η σημερινή Δημοτική αρχή στη συγκεκριμένη περιοχή και οι δύο αποχώρησαν. Γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν το γεγονός ότι πήραν το λόγο κάτοικοι που αντιμετωπίζουν όντως κάποια δευτερεύοντα προβλήματα και είπαν ότι το έργο αυτής της δημοτικής αρχής είναι τεράστιο και ότι έχει κάνει πολλαπλάσιο έργο από όλες τις δημοτικές αρχές που έχουν περάσει από το Δήμο. 

Κι αυτή είναι η αλήθεια. Εκτός από το Κέντρο Τένις που συμβασιοποιήθηκε σήμερα, έχει ξεκινήσει στην περιοχή η δημοπρασία για έναν παιδικό σταθμό, ολοκληρώθηκε το Δημοτικό σχολείο, δίπλα ένα νέο νηπιαγωγείο, υπάρχει η πλατεία «Γιάννη Ανδρέου», έγιναν ασφαλτοστρώσεις και πεζοδρόμια μεγάλης έκτασης. Κι αν πάμε πιο πίσω, έγινε κι ένα έργο 1 εκ. ευρώ για το αποχετευτικό της περιοχής. Ενώ θα γίνει και μια νέα πλατεία που έχει ήδη ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Πελοποννήσου. Η περιοχή αυτή λοιπόν εκτός των όσων προανέφερα, αποκτά τέτοιες αθλητικές υποδομές που θα την κάνουν γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο»…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και γένι