Αρχική Ν. Κορινθίας Η Μεγάλη Δευτέρα στην Ιερά Μητρόπολη της Κορίνθου (Εικόνες)

Η Μεγάλη Δευτέρα στην Ιερά Μητρόπολη της Κορίνθου (Εικόνες)

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

Στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λεχαίου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το εσπέρας της Μ. Δευτέρας, 22 Απριλίου 2019, για να τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου, σύμφωνα με το αναρτηθέν πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη  Εβδομάδα.

Στο εκκλησίασμα, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς προκειμένου να συμμετάσχει στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε αναφερόμενος στα μεγάλα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Επιπρόσθετα, με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και παίρνοντας εικόνες από την τελετή του γάμου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Νυμφίο Χριστό και στον μυστηριακό γάμο, που επιτελείται καθημερινά στην Εκκλησία μας, με την κάθε ψυχή, που προσέρχεται ταπεινά και επιθυμεί ως «μανικός εραστής» να βρίσκεται κάθε λεπτό και κάθε στιγμή δεμένη μαζί Του. Τόνισε δε ότι, αν κάποιος με οποιοδήποτε τρόπο δώσει μια μάχη για να σώσει κάποιον άλλο τον μνημονεύουμε, τον βραβεύουμε και τον θεωρούμε δικαιότατα ως υπόδειγμα και ως ευεργέτη, πως όμως αντιμετωπίζουμε τον Νυμφίο της Εκκλησίας, που έδωσε το Τίμιο Αίμα του για να σώσει τον Άνθρωπο από την φθορά και τον θάνατο; Με αυτό το ρητορικό ερώτημα ολοκλήρωσε το εμπνευσμένο κήρυγμά του ευχόμενος στους πιστούς η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να τους φωτίζει και να τους χαρίζει υγεία τόσο σε αυτούς όσο και στις οικογένειές τους!          

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

Στους Αγίους Θεοδώρους και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστάτησε χθες στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος. Ο άγιος Κεγχρεών στον λόγο του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην παραβολή των Δέκα Παρθένων και στην ένωση της «νύμφης» ψυχής με τον Νυμφίο της Χριστό. Η Εκκλησία καλεί τους Πιστούς να συνοδοιπορήσουν προς τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.  Καλούμεθα, επομένως, όλοι μέσα από τον προσωπικό αγώνα μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, να νικήσουμε τα πάθη μας, να μη μας καταλάβει ο ύπνος της ραθυμίας, αλλά εν εγρηγόρσει και με προσευχή να εργαζόμεθα τα έργα της σωτηρίας. Να εφαρμόζουμε τις Ευαγγελικές εντολές και μέσα από τα έργα της ευποιίας να συντηρείται η φλόγα της Πίστεως και με αυτή την φλόγα, με «αναμμένες τις λαμπάδες μας», να αξιωθούμε να συναντήσουμε τον Νυμφίο Χριστό. Τέλος, απηύθυνε ευχές εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε ο ίδιος στους Ιερείς και στους συπροσευξάμενους Πιστούς «Καλή Ανάσταση»!