Αρχική Ν. Κορινθίας Επιστολή διαμαρτυρίας από φορείς της Κορινθίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Επιστολή διαμαρτυρίας από φορείς της Κορινθίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Προς
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Σταύρο Αραχωβίτη
Κοινοποίηση
Βουλευτές ΠΕ Κορινθίας
κ. Τσόγκας
κ. Ψυχογιός
κα Θελερίτη
κ. Δήμας

Κύριε Υπουργέ
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας όπως γνωρίζετε , επλήγη το προηγούμενο έτος από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως βροχοπτώσεις, χαλάζι και ανεμοθύελλες τα οποία προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην τοπική παραγωγή όπως κατά κύριο λόγο στα σταφύλια, τα κηπευτικά και τα όσπρια.

Δυστυχώς όμως ο ΕΛΓΑ , προφανώς λόγω οικονομικής δυσπραγίας , εξέδωσε εκτιμήσεις ζημιών οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ζημίες , με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο .

Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά έχετε προχωρήσει στην λήψη μέτρων εισοδηματικής ενίσχυσης των αγροτών σε περιοχές και προϊόντα που υπέστησαν ζημίες , κάνοντας χρήση του Κανονισμού de minimis .

Και γνωρίζουμε επίσης ότι από την 1η Απριλίου 2019 η δυνατότητα της χώρας μας να χορηγεί ενισχύσεις από τον εν λόγω Κανονισμό αυξήθηκε κατά 50% , γεγονός που σας δίνει την δυνατότητα να συμπεριλάβετε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και τους αγρότες της Κορινθίας στις εν λόγω εισοδηματικές στηρίξεις .

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως άμεσα , κάνοντας χρήση των στοιχείων των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που είναι διαθέσιμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ, να προχωρήσετε στην λήψη απόφασης για την χορήγηση των σχετικών κονδυλίων εξατομικευμένα ανά παραγωγό .

Θα θέλαμε όμως να υπογραμμίσουμε ότι οι ζημίες που υποστήκαμε είναι σημαντικές και θα πρέπει αυτό να ληφθεί υπόψη για τον καθορισμό του ποσού της στρεμματικής ενίσχυσης.

Εκτιμώντας ότι και για τους αγρότες της Κορινθίας θα επιδείξετε το ίδιο ενδιαφέρον όπως και των άλλων περιοχών , υποβάλουμε το αίτημά μας και αναμένουμε την απάντησή σας .

Οι φορείς:
Δήμος Σικυωνίων
Δήμος Ξυλοκάστρου
Δήμος Κορινθίων
Δήμος Βέλου – Βόχας
Δήμος Νεμέας
Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
Επιμελητήριο Κορινθίας
Ε.Α.Σ Κιάτου
Ε.Α.Σ Κορίνθου
Ε.Α.Σ Ξυλοκάστρου
Αγροτικός Συνεταιρισμός Άσσου

Προηγούμενο άρθροΠρόγνωση καιρού για Μ. Εβδομάδα: Πολύ σκόνη, ανοιξιάτικη θερμοκρασία και βροχές
Επόμενο άρθροΠασχαλινό bazaar από το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κόρινθο ενόψει Πάσχα