Αρχική Ν. Αχαΐας Αίγιο: Ελεύθερη η 35χρονη που πέταξε το νεογέννητο σε κάδο – Δεν...

Αίγιο: Ελεύθερη η 35χρονη που πέταξε το νεογέννητο σε κάδο – Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος, λέει τώρα

Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν εάν το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, οπότε θα της ασκηθούν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα ή εάν ήταν ζωντανό, άρα θα ασκηθεί δίωξη για έκθεση σε θανατηφόρο κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος

Χωρίς να της ασκηθεί δίωξη, πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν, η 35χρονη γυναίκα που επιβεβαιώθηκε την ανάλυση του DNA ότι είναι η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων στο Αίγιο την περασμένη Πέμπτη.

Κι αυτό, γιατί αναμένονται τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις που θα δείξουν αν το άτυχο αγοράκι γεννήθηκε νεκρό ή εγκαταλείφθηκε ζωντανό στα σκουπίδια. Ωστόσο, το πόρισμα θα αργήσει να εκδοθεί, ίσως και τρεις μήνες! Προς το παρόν, ο εισαγγελέας κρατάει την εκτίμηση του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροτομή στο νεογνό, ο οποίος συμπέρανε ότι γεννήθηκε νεκρό.

Στο ενδεχόμενο που αποδειχθεί ότι γεννήθηκε ζωντανό, στην 35χρονη θα ασκηθεί δίωξη για έκθεση σε θανατηφόρο κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αν ήταν νεκρό όταν το έφερε στον κόσμο η κατηγορία θα είναι πλημμελληματικού χαρακτήρα.

Η γυναίκα, που είναι υπέρβαρη, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως είναι έγκυος ως την στιγμή που, όπως υποστηρίζει, απέβαλε και παρουσίασε αιμορραγία. Μόνο όταν την πήγε ο αδελφός της στα επείγοντα του νοσοκομείου, έμαθε από την γυναικολόγο που την εξέτασε ότι είχε κανονικό τοκετό!

Πηγή: protothema.gr