Αρχική Eπικαιρότητα Φρίκη στην Κύπρο με τον «Ορέστη»: Ψάχνουν φακέλους 22 εξαφανισμένων οικιακών βοηθών

Φρίκη στην Κύπρο με τον «Ορέστη»: Ψάχνουν φακέλους 22 εξαφανισμένων οικιακών βοηθών

Άνευ προηγούμενου είναι το έγκλημα που αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο. Ενα φρεάτιο σε ένα εγκαταλελειμμένο μεταλλείο, περίπου 20 λεπτά έξω από τη Λευκωσία, κρύβει μέσα του πτώματα γυναικών, γυμνών και τυλιγμένων με σκοινί.

Υποπτος ένας 35χρονος, ο οποίος χθες εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου. Οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν για τον τρόπο που σκότωσε το δεύτερο θύμα, την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, ήταν ανατριχιαστικές, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι παραδέχτηκε και τις δολοφονίες της Marry Rose και της 6χρονης κόρης της. Την ίδια στιγμή οι κυπριακές αρχές ανοίγουν όλους τους φακέλους εξαφανισμένων Φιλιππινέζων υπηκόων, τουλάχιστον 22 τον αριθμό, για να ερευνηθεί μήπως οι εξαφανίσεις ήταν αποτέλεσμα εγκληματικών πράξεων του 35χρονου.

«Τη στιγμή της ερωτικής συνεύρεσης την έπνιξα», είπε όταν εντοπίστηκε και το δεύτερο πτώμα. Ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προέβη σε δεύτερη θεληματική κατάθεση, στην οποία παραδέχτηκε ότι γνώρισε τη δεύτερη γυναίκα, την Arian, μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών γύρω στα τέλη Ιουλίου. Την πήγε στο σπίτι του, συνευρέθηκαν ερωτικά και κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης την έπνιξε, την έδεσε με πλαστικά καλώδια και τη μετέφερε στο Μιτσερό, όπου και την πέταξε στο φρεάτιο. Η 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του ’18, στην Αγλαντζιά. Εν τω μεταξύ υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο.

Πριν από το δικαστήριο, οι Αρχές μετέφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra, της κόρης της Mary Rose.

Aνατριχιαστική φέρεται να ήταν η περιγραφή του όσον αφορά και στο πώς απαλλάχτηκε από τη σορό της 6χρονης. Ο 35χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια, οι πέτρες υποχώρησαν κι έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Ο 35χρονος είναι πατέρας δύο ανηλίκων. Κάτοικος χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας, υπηρετεί σε στρατόπεδο της περιοχής. «Βρισκόμαστε σε ένα πρωτοφανές έγκλημα για τα δεδομένα της Κύπρου, η κοινωνία είναι εμφανώς συγκλονισμένη», ανέφερε δημοσιογράφος, δίνοντας παράλληλα τις τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση και τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο δύο γυναικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της κυπριακής Αστυνομίας, ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς έχει ομολογήσει τη δολοφονία δύο γυναικών, με τις Αρχές να έχουν εντοπίσει τις σορούς τους μέσα σε φρεάτιο στην περιοχή Μιτσερό της Λευκωσίας.

Το ένα εκ των δύο θυμάτων έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για την 38χρονη Μαρί Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, ενώ «επίσημα δεν έχει εξακριβωθεί ότι η σορός της δεύτερης γυναίκας ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοσάνο, με καταγωγή επίσης από τις Φιλιππίνες».

«Eνώπιον του δικαστηρίου, o 35χρονος περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε την 28χρονη Αριάν», εξηγεί ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηιωσήφ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για την αναζήτηση του πτώματος της 6χρονης Σιέρα, κόρη της δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ.

Αρχικά ο δράστης είχε καταθέσει πως το κοριτσάκι είναι νεκρό «από εμέσματα», χωρίς να ομολογεί τη δολοφονία του κοριτσιού, ενώ χθες υπέδειξε στην Αστυνομία τον τρόπο και τον τόπο που εξαφάνισε το πτώμα της 6χρονης.

Ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας, δεδομένου ότι οι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί αγνοούμενες από το 2018, ενώ, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηιωσήφ, για την εξαφάνιση της Μαρί Ρόουζ:
«Η Αστυνομία φαίνεται να κατείχε στοιχεία με τα οποία θα μπορούσε να φτάσει στον 35χρονο δράστη».

«Ο 35χρονος δρούσε με το ψευδώνυμο “Ορέστης 35” σε συγκεκριμένη διαδικτυακή ιστοσελίδα γνωριμιών, χρησιμοποιώντας ως φωτογραφία προφίλ ενός συναδέλφου του στρατιωτικού», εξηγεί ο δημοσιογράφος, ενώ σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του ο δράστης:

«Επεδίωκε γνωριμίες μέσω της ιστοσελίδας και, εφόσον το πετύχαινε, ερχόταν σε ερωτική επαφή μαζί τους, στη συνέχεια τις σκότωνε, τις έδενε γυμνές σε χέρια και πόδια, τις τύλιγε με σεντόνι και, όπως φαίνεται, τις πέταγε στο φρεάτιο».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου