Αρχική Ν. Ηλείας Θρίλερ με το ΤΕΦΑΑ του Πύργου στη Βουλή – Άλλαξε… πανεπιστήμιο δυο...

Θρίλερ με το ΤΕΦΑΑ του Πύργου στη Βουλή – Άλλαξε… πανεπιστήμιο δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες

Θρίλερ με… μπόλικο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε χθες στη Βουλή σχετικά με την τύχη του τμήματοςΤΕΦΑΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει με έδρα τον Πύργο μετά το 2020.ADVERTISING

Χθες ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, τόνισε πως ένα ΤΕΦΑΑ πρέπει να εντάσσεται στις Επιστήμες Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και όχι σε Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας.

Η ένσταση του κ. Τζαβάρα έγινε δεκτή από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος του απάντησε ότι θα τροποποιηθεί με νομοτεχνική βελτίωση. Οι πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ανέφεραν ότι πρόθεση του υπουργού ήταν το τμήμα ΤΕΦΑΑ να ενσωματωθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου ήδη λειτουργεί Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής με τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού (sports management).

Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η νομοτεχνική βελτίωση του κ. Γαβρόγλου προβλέπει την ίδρυση νέας (!) Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, στην οποία θα εντάσσεται το τμήμα ΤΕΦΑΑ με έδρα τον Πύργο!

Παράλληλα, στη Βουλή κατέθεσαν τροπολογία για ίδρυση ΑΕΙ Μουσειολογίας στην Έδεσσα οι βουλευτές Θεοδ. Τζάκρη και Γιάνν. Σηφάκης, η οποία και έγινε δεκτή, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε τη δυσφορία Ηλείων βουλευτών.

Τροπολογία για Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας στην Αμαλιάδα

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (ΠΕΚ) του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα την Αμαλιάδα, κατέθεσαν χθες οι τρεις βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Μάκης Μπαλαούρας και Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Στην αιτιολογική τους έκθεση οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι η ίδρυση του ινστιτούτου σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή υπηρετεί τις εθνικές και περιφερειακές ανάγκες της παραγωγικής ανασυγκρότησης και θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για την Ηλεία και τη χώρα γενικότερα, υπενθυμίζοντας τη λειτουργία του ινστιτούτου του ΕΛΓΟ Δήμητρα στον Κόροιβο, στο οποίο μπήκε «λουκέτο» το 2008.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, τόνισε ότι θα θέσει υπόψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών την πρόταση, με θετική εισήγηση εκ μέρους του, για να διατυπώσει θετική γνώμη η Σύγκλητος και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Λόγω του μεγάλου αριθμού βουλευτών που θέλησαν χθες να τοποθετηθούν, ο νέο νόμος ορίστηκε να ψηφιστεί σήμερα το μεσημέρι.

Πηγή: patrisnews.com