Αρχική Ν. Αργολίδος Σε Λυγουριό, Δήμαινα, Παλαιά Επίδαυρο, Τολό, Δρέπανο και Ασίνη ο Πέτρος Τατούλης...

Σε Λυγουριό, Δήμαινα, Παλαιά Επίδαυρο, Τολό, Δρέπανο και Ασίνη ο Πέτρος Τατούλης (Εικόνες)

Κυριακή των Βαΐων χθες και ο Πέτρος Τατούλης  με τους συνεργάτες του, βρέθηκαν στην Λειτουργία στην Αγία Τριάδα Λυγουριού. Στην συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε επίσκεψη στα καταστήματα του Λυγουριού, ενώ παράλληλα χαιρέτισε και στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Δήμαινα, στην Παλαιά Επίδαυρο, στο Τολό, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τους επιχειρηματίες του τουρισμού, και  κατέληξε στο Δρέπανο και την Ασίνη.

Η πρώτη προεκλογικά περιοδεία του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” , στην περιοχή της Αργολίδας, ήλθε να καταδείξει για ακόμη μια φορά ότι η Αργολίδα είναι για τον Πέτρο Τατούλη μια ακόμη πατρίδα, αφού γνωρίζει σχεδόν όλους τους συμπατριώτες του με τα μικρά τους ονόματα.

“Πολύτιμος θησαυρός για την Πελοπόννησο η Επίδαυρος, ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του παγκόσμιου πολιτισμού”

“Ο δρόμος Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη που παραδώσαμε στους πολίτες σε αυτήν μας την θητεία, όπως επίσης και η έναρξη της διαδικασίας για ένα ακόμη κομβικό έργο υποδομής, που είναι ο οδικός άξονας Αγία Ελεούσα- Αρκαδικό, έρχονται να δημιουργήσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες αυτής της τόσο πλούσιας σε πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα περιοχής.

Ο οδικός άξονας που συνδέει το Θέατρο της Επιδαύρου με τα όρια του νομού ήδη δουλεύεται, ενώ έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του εσωτερικού δικτύου από το Αρκαδικό στο Λυγουριό και από το Λυγουριό στην Δήμαινα. Σημαντική ήταν και η βελτίωση της οδού που συνδέει την Εθνική Οδό με την Παλαιά Επίδαυρο και καταλήγει στο παραλιακό μέτωπο, άξονας που προσθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα τουριστικής ανάπτυξης.

Άλλο σημαντικό έργο είναι ο οδικός άξονας Λευκάκια- Δρέπανο, που έχει ήδη παραδοθεί, ενώ ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Ασίνη- Καστράκι είναι σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.  Σε τελική ευθεία είναι και η κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου του Λυγουριού, μετά από την εξασφάλιση του 1, 5 εκατ. Ευρώ που απαιτείτο από τον Πέτρο Τατούλη.

Στον τομέα του πολιτισμού  η συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο και το Φεστιβάλ Αθηνών έφερε καρπούς με την δημιουργία του Λυκείου της Επιδαύρου, ενός διεθνούς θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, ενώ ήδη σχεδιάζεται η δημιουργία χώρου αναψυχής δίπλα από το Κέντρο Υγείας, ο οποίος θα δώσει υπεραξία στο Λύκειο, κατά την περίοδο της λειτουργίας του.

Στον τομέα του αθλητισμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανακαινίσεις τριών αθλητικών υποδομών και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι, η κατασκευή 5×5 γηπέδου στην Παλαιά Επίδαυρο και η επισκευή της κερκίδας στο γήπεδο του “Φοίνικα” στην Νέα Επίδαυρο.

“Μένουμε σταθεροί πάντοτε στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις που υπογράφουμε με τους πολίτες”

Στον τομέα του τουρισμού, η περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει στην εκπόνηση της μελέτης για τον Λιμένα του Τολού, προκειμένου να ενταχθεί για χρηματοδότηση αυτό το έργο, το οποίο θα δώσει νέα δυναμική στην ήδη τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και η ίδρυση καταδυτικού πάρκου στο Τολό και ο Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε ότι με την έκδοση του ΦΕΚ ίδρυσης για τα καταδυτικά πάρκα του Τυρού και του Λουτρακίου (μετά από χίλια κύματα γραφειοκρατίας και αγκυλώσεων αφού συνιστούν τα πρώτα που αδειοδοτούνται στην χώρα) , οι μελετητές είναι έτοιμοι να καταθέσουν φάκελο για το Τολό, προκειμένου να αρχίσει να διαμορφώνεται το cluster.

Η μελέτη παράκαμψης της Ασίνης έχει ολοκληρωθεί, ενώ η περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με χρηματοδότηση στην Μελέτη ολοκλήρωσης του ΣΧΟΑΠ του τέως δήμου Ασίνης προκειμένου να λυθεί επιτέλους το σοβαρότατο πρόβλημα των χρήσεως γης.

“Μεγάλη ευθύνη η αγάπη των πολιτών”

Ο Πέτρος Τατούλης αναγνώρισε ότι η αγάπη των πολιτών που εισπράττει κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είναι μεγάλη ευθύνη. Στόχος του, όπως είπε και αντίδωρο της αγάπης και της εμπιστοσύνης του των πολιτών στην Περιφερειακή Αρχή όλα αυτά τα χρόνια είναι η αποφασιστικότητα της Περιφέρειας και η σκληρή δουλειά για τη συνέχιση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε στους Αργολιδείς ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, αλλά αναφέρθηκε και στην πάγια αντίληψή του ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτόνομη και αυτοδύναμη και να μην στηρίζεται σε κυβερνητικά δεκανίκια.

«Η χώρα μας μπορεί να απολαμβάνει αυτά τα επιτεύγματα. Η αυτονομία της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η αυτοδιοίκηση έχει το δικό της θεσμικό ρόλο και περιεχόμενο, αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι υποτελής στην κεντρική κυβέρνηση».

Ο Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην παλαιά Επίδαυρο υπογράμμισε την σημασία που έχει η ιστορική Επίδαυρος  για την Πελοπόννησο αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Πελοπόννησο ότι ο ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου που συνιστά έναν ενιαίο παγκόσμιο χώρο πολιτισμού, παράδοσης και ιστορικής μνήμης ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», κατέληξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Προηγούμενο άρθρο«Έχουμε ονόματα στα χέρια μας» λέει ο πατέρας της φοιτήτριας από την Ηλεία που βρέθηκε νεκρή στο Αιγάλεω
Επόμενο άρθροΞυλόκαστρο: Ο Χρήστος Γκίνης υποψήφιος στο πλευρό του Σπ.Καραβά!