Αρχική Ν. Αχαΐας Υπογράφονται 4 συμβάσεις για το Πάτρα – Πύργος

Υπογράφονται 4 συμβάσεις για το Πάτρα – Πύργος

Ξεκινούν τη Μεγάλη Τρίτη οι εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος. Αυτό είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι χθες και σήμερα υπογράφονται συνολικά 4 συμβάσεις για τα έργα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» αναφορικά με τις παρατάσεις των συμβάσεων στους αυτοκινητόδρομους, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι πλέον κοινός τόπος η αναγκαιότητα πολλών οδικών έργων, επικεντρώνοντας στις συνδέσεις μεγάλων αστικών κέντρων (όπως για παράδειγμα το Αγρίνιο που δεν συνδέεται με την Ιόνια Οδό), τμήματα επεκτάσεων (όπως το Καλό Νερό – Τσακώνα) και μια σειρά από συνοδά έργα, κυρίως αντιπλημμυρικά και περιβαλλοντικά. Σε αυτές τις συμβάσεις υπήρχε η πρόβλεψη για πολύ μεγάλα διόδια, πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης, ωστόσο η πρόθεση του υπουργείου είναι στις παραχωρήσεις έργων δεύτερης γενιάς, να γίνει η επέκταση του φυσικού αντικειμένου, η παράταση του χρόνου παραχώρησης, με ταυτόχρονη διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των διοδίων, πάντα σύμφωνα με τους όρους που θέτει το ευρωπαϊκό πλαίσιο και με τη συναίνεση των παραχωρησιούχων, όπως έχει γίνει σε Γαλλία και Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά διόδια, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τους αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας. Σχετικά με την παραχώρηση της Εγνατίας τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα, ότι τα προβλήματα του παρελθόντος ξεπεράστηκαν και πλέον η συνεργασία είναι πολύ καλή, όσον αφορά τον στόχο η τιμολογιακή πολιτική να βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα του κυκλοφοριακού φόρτου και των χαρακτηριστικών που έχει ο αυτοκινητόδρομος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr