Αρχική Ν. Κορινθίας Υποψήφια με τον Σπύρο Καραβά για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης η Μαργαρίτα Κατσάνη

Υποψήφια με τον Σπύρο Καραβά για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης η Μαργαρίτα Κατσάνη

Η Μαργαρίτα Κατσάνη,ιδιωτική υπάλληλος,υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους “Ορίζοντες δημιουργίας”!!

“Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου 1983, και κατάγομαι μισή από το Σαραντάπηχο και μισή από το Φιλώτι της Νάξου. Αποφοίτησα το 2000 από το Ενιαίο Λύκειο Ξυλοκάστρου, και ακολούθησα μαθήματα στην Σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας του Χρήστου Σωτηρακόπουλου όπου πήρα και το πτυχίο μου το 2004.

Ήδη από το 2000 έστελνα κείμενα με τις αθλητικές δραστηριότητες του Ξυλοκάστρου στην κορινθιακή εφημερίδα το “Σήμερα”, παράλληλα εργαζομουν στον ιδιωτικό τομέα.

Πριν πέντε και κάτι χρόνια αποφάσισα να επιστρέψω μόνιμα στο Ξυλόκαστρο, αφού για μια δεκαετία διέμενα Αθήνα λόγω σπουδών και εργασίας.

Βρήκα μια πόλη σε παρακμη, που δεν μου θύμιζε σε τίποτα το Ξυλόκαστρο που ήξερα από τα σχολικά μου χρόνια, κάτι μου με παρότρυνε να εκφράζω συχνά δημόσια την αγανάκτηση μου, και να ασχοληθώ με τα κοινά στις προηγούμενες εκλογές, θεωρώντας πως ένα σύστημα που μας ενοχλεί, μπορούμε να το αλλάξουμε εκ των έσω. Με την ενασχόληση μου τα τρία τελευταία χρόνια σε τρεις από τους μεγάλυτερους συλλόγους της περιοχής, Ηρακλή Ξυλόκαστρου, Αθλητικό Όμιλο Ξυλοκάστρου και Πολιτιστικό Σύλλογο Χορανθη, βίωσα απο κοντά τις ελλείψεις στα θέματα σοβαρών υποδομών, ειδικά για τις ευαίσθητες αναπτυξιακές ηλικίες των 6-16 ετών.

Ξεπερνώντας πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, μπορούμε συλλογικά να εργαστούμε απο κοινού με φρέσκες ιδέες, ώστε μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη εναλλακτικού και όχι μόνο τουρισμου, να δώσουμε πίσω στην πόλη μας την αίγλη που χάθηκε.

Διεκδικώντας προγράμματα ΕΣΠΑ και αλληλέγγυας οικονομίας μπορουμε να αναπτύξουμε συλλογικότητες που όχι μόνο θα προσφέρουν εθελοντικά έργο, αλλά θα αναπτυχθούν μέσα από αυτές και θέσεις εργασίας. \

Είναι στο χέρι μας να ξεπεράσουμε εγωκεντρικά καχέκτυπα και να έχουμε μόνο στόχο μας, όλοι μαζί, μέσα από σκληρή δουλεία,επιμονή και ρήξεις, να επαναφέρουμε τον Δήμο μας σε πορεία αναπτυξιακή!”