Αρχική Ν. Κορινθίας Με αέρα νίκης η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του Αλ. Πνευματικού-Φωτορεπορτάζ

Με αέρα νίκης η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του Αλ. Πνευματικού-Φωτορεπορτάζ

Η εκδήλωση των εγκαινίων του προεκλογικού κέντρου του Αλέξανδρου Πνευματικού ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη για την ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ στο δρόμο προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο πεζόδρομος της Πυλαρινού 71 έξω από το εκλογικό κέντρο άρχισε να γεμίζει μετά τις 8:00 το βράδυ και όσο περνούσε η ώρα, έβλεπε κανείς ότι η βραδιά θα κυλούσε πολύ ευχάριστα για τον ίδιο προσωπικά, για τους συνεργάτες του, αλλά και όλους όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και έδειξαν ότι συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Ήταν για τον ίδιο μια πρώτη ηθική δικαίωση για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη που μεγάλωσε και αγάπησε, στον μεγάλο Δήμο Κορινθίων που θέλησε να προσφέρει ό,τι είναι δυνατόν για να τον δει να ομορφαίνει και να προοδεύει σε όλα τα επίπεδα. Όπως είπε και ο ίδιος φανερά συγκινημένος, δεν περίμενε ποτέ ότι ένα φτωχόπαιδο από την Κόρινθο που πάλευε από τα 15 του για το μεροκάματο, θα έφτανε κάποια στιγμή να ηγείται αυτού του Δήμου και να δίνει όλες τις δυνάμεις του για να προσφέρει έργο, με τη αμέριστη στήριξη των συνεργατών του, αλλά και των χιλιάδων συμπολιτών του που τον εμπιστεύτηκαν.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο Δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα και με ιδιαίτερη συγκίνηση, μετέφερε στον κόσμο τις ευχαριστίες του για την απίστευτη συμμετοχή του και δεσμεύτηκε ότι αυτή η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους, όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα αποτελέσει το εφαλτήριο και την κινητήρια δύναμη για τον ίδιο, ώστε να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο και να ανεβάσει την Κόρινθο και το Δήμο Κορινθίων εκεί που του αξίζει.
«Είμαστε απόψε όλοι εδώ, όπως όταν ξεκινήσαμε και πάλι όλοι μαζί πριν από 12 χρόνια. Πρόσωπα που ασπαστήκατε το όραμα το δικό μου και των συνεργατών μου», είπε συγκινημένος.

‘Μέλημά μας οι μη προνομιούχοι’

Από τις πρώτες δράσεις στις οποίες αναφέρθηκε ήταν η κοινωνική πολιτική του Δήμου τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ώστε να ευνοηθούν και να βοηθηθούν όσοι συμπολίτες μας είχαν ανάγκη βοήθειας, «Μέλημά μας άλλωστε ήταν πάντα οι μη προνομιούχοι και νομίζω ότι καταφέραμε πολλά. Ασκήσαμε πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο. 5.000 Κορίνθιοι δέχτηκαν τη θαλπωρή και προστασία του Δήμου, όχι μόνο με τρόφιμα από το Κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους. Λίγες πρωτεύουσες νομών άπλωσαν ένα τόσο μεγάλο δίχτυ προστασίας προς τους αδύναμους οικονομικά πολίτες τους», είπε.

΄Υποσχεθήκαμε΄ νερό σε όλο το Δήμο. Και τα καταφέραμε!!΄ 
«Κάποιοι θέλησαν να μας βάλουν ταμπέλες. Εμείς όμως απαντήσαμε άμεσα και ξεκάθαρα ότι εκφράζουμε ΕΣΑΣ, όλους τους πολίτες αυτού του Δήμου, ανεξαιρέτως, και όχι κάποιο κόμμα ή κάποια ιδεολογία. Εσάς ακούμε, από εσάς παίρνουμε δύναμη και θέλουμε να αισθάνεστε ότι έχετε δίπλα σας έναν ισχυρό Δήμο. Σηκώσαμε μανίκια, εγκαταλείψαμε την οικογένειά μας ατελείωτες ώρες, για να υλοποιήσουμε αυτά που σας υποσχεθήκαμε. Ποια ήταν η Κόρινθος πριν από χρόνια; Ξεχάσαμε τα βυτιοφόρα που έφερναν νερό έξω από τα σπίτια μας; Δώσαμε μάχη για να υδροδοτηθεί η Κόρινθος. Κατόπιν και οι 4 κοινότητες του Δήμου. Και αμέσως μετά υποσχεθήκαμε να πάμε το νερό σε όλο το Δήμο. Και τα καταφέραμε!!!», τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος.

Και συνέχισε: «Είπαν κάποιοι τότε, ότι το νερό στα χωριά θα είναι προσωρινό. Σήμερα όμως που έχει γίνει ήδη πράξη και τελικά… δεν ήταν προσωρινό, μήπως πρέπει να ζητήσουν μια συγγνώμη;». Δεν θα το κάνουν. Γιατί δεν έχουν τις ικανότητες να ηγηθούν και να κάνουν πράξη αυτά που χρειάζεται ο Δήμος. Ένας Δήμος με όνομα και ιστορία, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του υπόσχεται, χωρίς αντίκρισμα. Ο λόγος ο δικός μας, ήταν φερέγγυος όλα αυτά τα χρόνια. Και το ξέρουν όλοι οι δημότες από τον Άσσο μέχρι τον Κόρφο».

Παρεμβάσεις σε όλη την πόλη και τα χωριά

Και ο Α. Πνευματικός συνέχισε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για το έργο που έχει γίνει στο Δήμο. Στηρίξαμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα 8 της προηγούμενης θητείας μας, ολοκληρώσαμε άλλα 7 γήπεδα ποδοσφαίρου, ώστε κανένα χωριό να μην αισθάνεται απομονωμένο και να μπορούν οι νέοι να αθλούνται. Ολοκληρώνεται η γέφυρα στο τέρμα του Ξηριά. Ένα μνημείο που θα χαρακτηρίζει την Κόρινθο για τα επόμενα χρόνια. Κάναμε παρεμβάσεις σε όλες τις συνοικίες της πόλης, σε όλα τα χωριά του Δήμου, τα πανέμορφα χωριά μας, που το καθένα έχει κάτι ξεχωριστό, το οποίο αναδείξαμε και θα αναδείξουμε με τη δική μας σφραγίδα και τα επόμενα χρόνια».

Γεμάτα τα ταμεία του Δήμου με σωστή διαχείριση

«Δεν κάναμε επικοινωνιακή πολιτική, γιατί θεωρήσαμε υποχρέωσή μας ότι έπρεπε να γίνουν όλα αυτά. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδικές χαρές, οι πλατείες, τα γήπεδα, το νερό, το νέο κλειστό γυμναστήριο που σχεδιάζουμε στον κόμβο των Εξαμιλίων, το γήπεδο μπάσκετ. Το γήπεδο του στρατοπέδου που μας παραχωρήθηκε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με δικό μας αγώνα. Έργα οδοποιίας 10 εκ. ευρώ τα οποία ολοκληρώνονται. Πότε έγιναν στο παρελθόν τόσα έργα στην πόλη και την περιφέρεια του δήμου; Πότε έγιναν τόσα έργα και ο Δήμος να συνεχίζει να έχει ένα τεράστιο αποθεματικό; Τα ταμεία του Δήμου είναι γεμάτα, γιατί κάναμε άριστη διαχείριση και σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του δημότη. Και μάλιστα με συνεχείς μειώσεις δημοτικών τελών όλα τα τελευταία χρόνια».

΄ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ΄

«Έτσι θα συνεχίσουμε και στη νέα μας θητεία, γιατί μας δίνετε εσείς το κουράγιο και τη δύναμη. Θα συνεχίσουμε γιατί αυτή είναι η δική σας απόφαση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αποψινή παρουσία σας και σας ευχαριστώ από καρδιάς. Αγκαλιάστε τα στελέχη του συνδυασμού της ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ που θα δώσουν τη μάχη μέχρι τις εκλογές. Κι αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα. Το βλέπω παντού, σε όλο το Δήμο, το βλέπω στα μάτια σας και το νιώθω κάθε μέρα και κάθε ώρα με όσους συνομιλώ. Μαζί θα προχωρήσουμε και τα επόμενα χρόνια. Σήμερα ξεκινάμε άλλον έναν μεγάλο αγώνα. Και θα είναι νικηφόρος χάρη σε σας. Και να ξέρετε ότι :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ», κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.