Αρχική Ν. Αργολίδος Τι λένε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο...

Τι λένε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Με διοργανωτή τον Δήμο Ναυπλιέων, το σωματείο εργαζομένων της Ν.Μ. Ναυπλίου και τη στήριξη των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18/4 συγκέντρωση στο νοσοκομείο Ναυπλίου, με κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική προσέλευση κατοίκων της περιοχής.

Η ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ:

«Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι και φορείς της πόλης, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει την δευτεροβάθμια λειτουργία του Νοσοκομείου. 
Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι του Σωματείου, της ΠΟΕΔΗΝ, της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., o Δήμαρχος, εκπρόσωποι της περιφέρειας και βουλευτές του νομού.

Η απόφαση της Διοίκησης να καταργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, είναι πρωτοφανής και ουσιαστικά σημαίνει την κατάργηση της δευτεροβάθμιας λειτουργίας του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο είναι απαραίτητο για την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του Ναυπλίου, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου αποκαλύπτονται και από την άρνηση της Διοίκησης να αποδεχθεί τον αξονικό τομογράφο από το Νοσοκομείο της Κορίνθου, με αποτέλεσμα τα έκτακτα περιστατικά να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Οι κάτοικοι του νομού Αργολίδας χρειάζονται τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου και μάλιστα με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα, με στόχο να μην υλοποιηθούν τα σχεδία της κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

H ΠΟΕΔΗΝ

Aπό την πλευρά της η ομοσπονδία των Υγειονομικών στο απολογιστικό της δελτίο για την κινητοποίηση τονίζει τα εξής: «Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ναυπλίου, παρά την βροχή, για την σωτηρία του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου οργάνωσε σήμερα μια πετυχημένη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 κάτοικοι και φορείς της πόλης, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει την δευτεροβάθμια λειτουργία του Νοσοκομείου. Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι του Σωματείου, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΑΔΕΔΥ, Δήμαρχος, εκπρόσωποι της περιφέρειας και βουλευτές του νομού.

Πρωτοφανής η απόφαση της Διοίκησης να καταργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου που αυτό σημαίνει την κατάργηση της δευτεροβάθμιας λειτουργίας του Νοσοκομείου. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη το Νοσοκομείο, πληρώνουν ένα σωρό φόρους και δεν αξίζουν τέτοια μεταχείριση από την κυβέρνηση. Τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του Νοσοκομείου του Ναυπλίου αποκαλύπτονται και από την άρνηση της Διοίκησης να υποδεχθεί τον αξονικό τομογράφο από το Νοσοκομείο της Κορίνθου, με αποτέλεσμα τα έκτακτα περιστατικά να είναι υποχρεωμένα να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Κορίνθου αφού ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου του Άργους δεν λειτουργεί καθημερινά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα Νοσοκομεία κοντινών πόλεων του ίδιου νομού που λειτουργούν υπό ενιαία Διοίκηση, θα πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Οι κάτοικοι του νομού Αργολίδας χρειάζονται τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου και μάλιστα με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Οι κάτοικοι έδειξαν αποφασιστικότητα για την συνέχιση των κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα την αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΙωάννης Καραπανάγος: «Αυτόνομη και ανεξάρτητη η πορεία μας χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις» (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣύλληψη Αλέξανδρου Λυκουρέζου: Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν – Τι λένε οι συνεργάτες του