Αρχική Eπικαιρότητα Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε...

Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,2%, έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 7,3 μονάδων), και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Ελληνική Λύση με 1,9%, το Ποτάμι και το ΜέΡΑ 25 με 1,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,9%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται 28,8%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 7,8 μονάδων), και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,7%, το Ποτάμι με 1,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,6% των ερωτηθέντων.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται με ποσοστό 28% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» απαντά το 34% των πολιτών.

Σε σχετικό ερώτημα, το 66% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, έναντι 24% που την αξιολογεί θετικά. Ωστόσο, αρνητικά αξιολογούν οι περισσότεροι (61%) και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ θετικά την αξιολογεί το 27%.

Ως προς το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές, πολύ ή αρκετά ενδιαφέρεται το 60% των ερωτηθέντων, «όχι και τόσο» το 21% και καθόλου το 19%, ενώ ως προς τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 54% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει τα πρόσωπα που θεωρεί κατάλληλα, ενώ το 18% θα ψηφίσει για να δώσει ένα μήνυμα στο πολιτικό σύστημα και το 13% θα ψηφίσει το κόμμα που προτιμά.

Προηγούμενο άρθρο«Αρχίζει Μεγάλη Τρίτη ο δρόμος Πάτρα – Πύργος»
Επόμενο άρθροΙωάννης Καραπανάγος: «Αυτόνομη και ανεξάρτητη η πορεία μας χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις» (Βίντεο)