Αρχική Ν. Αρκαδίας Δύο ακόμη υποψηφιότητες στην Αρκαδία για τον Γιώργο Δέδε

Δύο ακόμη υποψηφιότητες στην Αρκαδία για τον Γιώργο Δέδε

«Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας, “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” ακόμη δύο υποψήφιες Περιφερειακές Συμβούλους για την Π.Ε. Αρκαδίας, με καταγεγραμμένη θετική διαδρομή, τη Τζένη Δημητρακοπούλου και την Μαρία Παπάλου. Τις ευχαριστώ θερμά που συμμετέχουν στην πορεία μας, για Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, όχι στα λόγια, αλλά στην Πράξη! Ανάπτυξη που βασίζεται και συνοδεύεται από Εμπειρία, Σχέδιο και Αποφασιστικότητα. Εύχομαι καλή δύναμη στη δύσκολη και συναρπαστική πορεία μας που θα οδηγήσει στη χάραξη Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο!»

➡️Σύντομα Βιογραφικά Υποψηφίων

✔️Δημητρακοπούλου Ευγενία (Τζένη)
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός &
Τεχνολογίας Υπολογιστών 
Μηχανικός ΔΕΗ 
ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’

Η Τζένη Δημητρακοπούλου, κόρη του Γιώργου Δημητρακόπουλου συν. Αστυνομικού και της Αγγελικής Δημητρακοπούλου-Κατσιούρη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Τρίπολη. Έλκει την καταγωγή της από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας και Περθώρι Δ. Τρίπολης. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Κουστένη, επιχειρηματία ξενοδόχο από τη Δημητσάνα και έχουν δύο γιους 11 και 8 χρονών.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι επίσης, τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και καλά γαλλικά. 

Για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στην Τρίπολη ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με αντικείμενο τη σύνταξη μελετών και την επίβλεψη τεχνικών έργων, ενώ παράλληλα παρείχε υπηρεσίες συμβούλου επιχειρήσεων για τη σύνταξη μελετών και τη διαχείριση εθνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Στη συνέχεια, διορίστηκε στον Δήμο Τροπαίων και με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» βρέθηκε να υπηρετεί την ιδιαίτερη πατρίδα της, στο Δ. Γορτυνίας, από θέση ευθύνης στο Αυτοτελές Τμήμα Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Προγραμματισμού. 
Το 2014 αποδέχθηκε νέο διορισμό στη ΔΕΗ Α.Ε και συγκεκριμένα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μεγαλόπολης, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Από τις αρχές του 2016 είναι εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ στην Αρκαδία. Από το 2007-2011 ήταν Μέλος Δ.Σ ΔΕΥΑ Τρίπολης και για δύο συνεχόμενες θητείες (2005-2006) διετέλεσε Πρόεδρος παραρτήματος Πελοποννήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.Η). Επίσης, Ταμίας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης από το 2014-2016. Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «ART-ΕΜΕΙΣ» , Δημητσάνας Αρκαδίας. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε εθελοντικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Κίνητρό της αποτελεί η εσωτερική ανάγκη και θέληση για δουλειά και προσφορά στον τόπο της και στόχος της είναι να δουλέψει με αφοσίωση, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα για την Αρκαδία που αγαπά.

✔️Παπάλου Μαρία
Εκπαιδευτικός
Διευθύντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης
Αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Αρκαδίας

Η Μαρία Παπάλου, είναι Εκπαιδευτικός-Δασκάλα, με 26 χρόνια προϋπηρεσία, πολυετή εμπειρία στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων και Διευθύντρια στο 1ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης από το 2017.

Γεννήθηκε το 1967 με καταγωγή από τα Βέρβενα Αρκαδίας. Μεγάλωσε στο Άστρος και ζει με την οικογένειά της από το 1993 στην Τρίπολη. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Τσιώρο, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, στο χώρο του τουρισμού. Έχει ένα γιο που σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, με εξομοίωση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Φλώρινας. Φοίτησε στο Διδασκαλείο Πατρών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, με κατεύθυνση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Αγωγή. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου – ΜSc – του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα: «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση». Η Ερευνητική της Πρόταση, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, αφορά την καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Νομική σχολή του Α.Π.Θ., μιλά αγγλικά και ιταλικά και έχει αποκτήσει τίτλο επάρκειας επιπέδου Β2 στην Πληροφορική. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και πολύωρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε θέματα κυρίως Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διοίκησης.

Είναι αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Αρκαδίας, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών Αρκαδίας, με το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ». Έχει συνδικαλιστική εμπειρία και δράση από τα πρώτα φοιτητικά και εργασιακά της χρόνια και έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν σε διάφορες θέσεις στα Δ.Σ. όπως: Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας. Επίσης, έχει εκλεγεί Αντιπρόσωπος Συλλόγου Εκπαιδευτικών στη Γενική Συνέλευση του κλάδου. 
Πιστεύει βαθιά στις δυνατότητες του Δημόσιου Σχολείου και αγωνίζεται καθημερινά από τη θέση που υπηρετεί, να τις αναδείξει. Πιστεύει επίσης στη δυναμική του εκπαιδευτικού, στη φλόγα και στο απόθεμα ψυχής που διαθέτει.

Αγωνίζεται για ένα Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία, καινοτόμο και σύγχρονο, με άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, που να το διέπουν δημοκρατικές αρχές, ένα σχολείο που να παράγει και να προάγει τον πολιτισμό. Αγωνίζεται για ένα Σχολείο με συναισθηματική νοημοσύνη και πνευματικό φως, αλληλέγγυο, ενδιαφέρον και προσιτό, που να έχει τη θέση που του αξίζει στην κοινωνία!