Αρχική Ν. Κορινθίας Παρεμβάσεις για την βελτίωση των δρόμων στην Αν. Αιγιάλεια & ΠΕΟ έως...

Παρεμβάσεις για την βελτίωση των δρόμων στην Αν. Αιγιάλεια & ΠΕΟ έως τα όρια με την Κορινθία

Έργα που αναβαθμίζουν αποφασιστικά την πρόσβαση στην Ανατολική Αιγιάλεια, ενισχύουν την οδική ασφάλεια στην περιοχή και διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών συζητήθηκαν σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με εκπροσώπους του Δήμου Αιγιάλειας, τοπικών αρχών και φορέων.

«Είμαστε κοντά στους πολίτες της Ανατολικής Αιγιαλείας. Και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη, με έργα, με παρεμβάσεις, με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που αποβλέπει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις» τόνισε κατά τη συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι δρομολογούνται ήδη για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο ιδιαίτερης σημασίας έργα για την περιοχή: Το πρώτο είναι η αποκατάσταση βλαβών από φυσικές καταστροφές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αιγιάλειας, που ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ και το δεύτερο έργο είναι η άρση επικινδυνότητας και αποκατάσταση της βατότητας στην επαρχιακή οδό Ακράτα – Ζαρούχλα, στη θέση Βρύση Κυνηγού, προϋπολογισμού 667.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο θα εισαχθούν προς έγκριση δύο ακόμη σημαντικά έργα, που είναι η νέα εργολαβία συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Αιγίου έως τα όρια το νομού Κορινθίας, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και η αντιμετώπιση προβλημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου Ακράτας – Ζαρούχλας προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, δρομολογείται η διαδικασία για την τεκμηρίωση του αντικειμένου και την σύνταξη των τεχνικών δελτίων για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού από το Αίγιο έως τα όρια με την Κορινθία, στην οποία θα περιλαμβάνονται ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις στην ποιότητα του οδοστρώματος, στη σήμανση και στον ηλεκτροφωτισμό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν o Αντιδήμαρχος Ακράτας-Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ζαρούχλας Παναγιώτης Ντρίβας, Αιγείρας Ηλίας Σταθακόπουλος, Παραλίας Πλατάνου Αθανάσιος Σμυρνιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος.

Πηγή: pna.gr