Αρχική Ν. Αρκαδίας Φοιτητές από Τρίπολη: “Τσίπρα-Γαβρόγλου το νομοσχέδιο σας θα μείνει στα χαρτιά” (Βίντεο)

Φοιτητές από Τρίπολη: “Τσίπρα-Γαβρόγλου το νομοσχέδιο σας θα μείνει στα χαρτιά” (Βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ.Δραγασάκη, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν από την πλατεία Πετρινού -με ειρηνικές διαθέσεις – έξω από το Πνευματικό κέντρο όπου γινόταν η ομιλία Δραγασάκη, με τους αστυνομικούς να μην επιτρέπουν όμως στους φοιτητές να πλησιάσουν στο κτίριο.

“Τσίπρα – Γαβρόγλου ακούστε το καλά, το νομοσχέδιο σας θα μείνει στα χαρτιά”, “Θέλουμε σχολές, πτυχία με αξία και όχι διαβατήρια για την ανεργία” και “Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμα μας είναι, με αγώνες κατακτίεται” τα συνθήματα που φώναζαν οι φοιτητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.Παπαζαχαρίας, ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας, πως στο τέλος, όπου ο κ.Δραγασάκης θα δεχόταν ερωτήσεις, θα δινόταν ο χρόνος σε αντιπροσωπεία φοιτητών να του εκφράσουν τις θέσεις τους για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και να καταθέσουν τα αιτήματα τους, κάτι που δεν έγινε τελικά, καθώς οι φοιτητές δεν δέχτηκαν να προσέλθουν στην αίθουσα.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους μας εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους, επέλεξαν να μην συνομιλήσουν τελικά με τον κ.Δραγασάκη. “Εφόσον ήταν ευπρόσδεκτοι όλοι οι πολίτες, αλλά όχι όλοι οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν επιδείξει κόσμια συμπεριφορά σε όλες τις διαμαρτυρίες τους, δεν δεχθήκαμε, να εισέλθουμε ως εκπρόσωποι για λόγους σεβασμού προς τον φοιτητικό σύλλογο”, μας δήλωσαν οι φοιτητές, ενώ συμπλήρωσαν: “Ο κ.Γαβρόγλου προχθές μας είπε, πως δεν είναι ο αρμόδιος, να απαντήσει στα ερωτήματα μας.

Θεωρήσαμε λοιπόν, πώς θα ήταν χάσιμο χρόνου, να αναλωθούμε συζητώντας μαζί τους. Είναι οι ίδιοι, που δεν έλαβαν υπόψιν την απόφαση της Συγκλήτου-  όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο ίδιος ο υπουργός – οτι θα έκανε στην συνάντηση που είχαμε μαζί του, οπότε, δεν θα συνομιλήσουμε με κανέναν που δεν μας σέβεται και δεν τιμάει τα όσα λέει, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο υπουργός. Καλούμε τον υπουργό, να βγει και να μας πει, πώς και πού βασίζει τις αποφάσεις του και γιατί αρνείται να λάβει υπόψιν τις αποφάσεις της Συγκλήτου, που ο ίδιος εκτάκτως συγκάλεσε την Τρίτη”.

Πηγή: drt915.gr