Αρχική Ν. Αργολίδος Δίκη «μαύρης χήρας»: Στο δικαστήριο το όπλο της δολοφονίας του καπετάνιου

Δίκη «μαύρης χήρας»: Στο δικαστήριο το όπλο της δολοφονίας του καπετάνιου

Μια σπάνια στιγμή για τα ελληνικά δικαστήρια εκτυλίχθηκε χθες 17/4/19 στην πολύκροτη δίκη της «μαύρης χήρας» από την Αργολίδα, που κατηγορείται ότι σκότωσε τον καπετάνιο σύζυγό της καθώς το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στα χέρια της προέδρου της έδρας.

Η πρόεδρος της έδρας κρατώντας το όπλο του εγκλήματος στα χέρια της, άρχισε να ρωτάει τον Αξιωματικό της Ασφάλειας Ναυπλίου ο οποίος εξεταζόταν εκείνη την ώρα, πώς λειτουργεί το περίστροφο, αν είναι εύκολο ή δύσκολο στον χειρισμό του, πώς οπλίζει, πώς βγαίνουν οι κάλυκες, με τον ίδιο να απαντά πως είναι εύκολο στη χρήση του, αν και παλιό. «Γεμίζεις, οπλίζεις και πατάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Ενώ το όπλο ήρθε πρώτη φορά στο δικαστήριο και ενώ η κυρία κατηγορουμένη ισχυρίζεται ότι δεν το χρησιμοποίησε και το βλέπει για πρώτη φορά, οι συνήγοροι της επέμεναν ότι είναι ένα δύσκολο όπλο και πράγματι φαίνεται ότι είχε μια ιδιομορφία το όπλο αυτό, απλό μεν αλλά ένα δύσκολο όπλο. Πώς το ήξερε η κατηγορουμένη;» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Η 42χρονη, η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και δεν ομολόγησε ποτέ τον φόνο του συζύγου της.

«Η κατηγορούμενη είχε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στο σπίτι όπου έγινε η δολοφονία του άντρα της, άρα θα μπορούσε να έχει επεξεργαστεί το συγκεκριμένο όπλο» είπε αξιωματικός ασφαλείας.

«Στη λαβή του όπλου και στη σκανδάλη βρέθηκε βιολογικό υλικό όχι της κατηγορουμένης! Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε λέει ότι και στα δύο χέρια του θανόντος βρέθηκαν κατάλοιπα πυροβολισμού».

Τραγικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης είναι η 14χρονη κόρη τους, η οποία μεγαλώνει με την αδερφή της μαύρης χήρας. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 17 Μαΐου.

Πηγή: star.gr