Αρχική Ν. Κορινθίας Ξυλόκαστρο: Υποψήφια με τους “Ορίζοντες Δημιουργίας” του Σπ.Καραβά η Αγγελική Μαλαχάτη

Ξυλόκαστρο: Υποψήφια με τους “Ορίζοντες Δημιουργίας” του Σπ.Καραβά η Αγγελική Μαλαχάτη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους “Ορίζοντες δημιουργιάς” η Αγγελική Μαλαχάτη λογοθεραπεύτρια από το Ξυλόκαστρο!!!

“Γεννήθηκα στο Ξυλόκαστρο το 1982 και είμαι κόρη του Περικλή και της Βασιλικής Μαλαχάτη. Είμαι έγγαμη με τον Σπύρο Χατζηγεωργιάδη και έχουμε αποκτήσει 2 κόρες την Κασσάνδρα 5 και τη Βασιλική 2,5 ετών.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών είχα την τιμή να αποτελέσω μέλος της πρώτης αποστολής που συμμετείχε στην αδελφοποίηση του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου με το Heinrich Schliemann Gymnasium της πόλης Furth της Γερμανίας. Δύο χρονια αργότερα διακρίθηκα και συμμετείχα στο πρόγραμμα EUROSCOLA, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Αποφοίτησα από το Ενιαίο Λύκειο Ξυλοκάστρου και εισήχθησα στη Σχολή Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από όπου και αποφοίτησα το 2005.

Παράλληλα θέλοντας να διευρύνω τις γνώσεις μου ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με εξειδίκευση στις Επιστήμες της Αποκατάστασης.

Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, ενώ επίσης κατέχω τις βασικές δεξιότητες επικοινωνίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Ε.Ν.Γ. .
Από το 2005 δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον τόπο μου ως λογοθεραπεύτρια, διατηρώντας Κέντρο Ειδικών Θεραπείων. Έχω εργαστεί στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ως εργαστηριακός συνεργάτης, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχω δημιουργήσει ένα Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και στην Ακράτα Αχαίας. Ήμουν μέλος του ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ., Κέντρου Κοινωνικής Ψυχιατρικής προσφέροντας εθελοντικά βοήθεια σε συμπολίτες μου που είχαν ανάγκη των υπηρεσιών μου.

Επίσης σε συνεργασία με συλλόγους πραγματοποιώ ομιλίες με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν κυρίως παιδιά. Νιώθω πολύ τυχερή για όλα όσα εισπράττω μέσα από το επάγγελμα μου. Η λεκτική επικοινωνία είναι το στοιχείο εκείνο που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα υπόλοιπα όντα. Η κατάκτηση του λόγου από παιδιά και ενήλικες με προβλήματα είναι κάτι το οποίο με κάνει ευτυχισμένη. Είναι υπέροχο που μέσα από τη δουλειά μου μπορώ να προσφέρω τόσα πολλά. Στόχος μου, τα άτομα με δυσκολίες να γίνονται όσο πιο αυτόνομα και λειτουργικά γίνεται.

Η αγάπη μου για τον τόπο μου, τον οποίο έχω εγκαταλείψει μόνο για τις σπουδές μου καθώς και η αγάπη μου για τα παιδιά και το συνάνθρωπο γενικότερα μου έδωσαν την ώθηση να ασχοληθώ με το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εικόνα που αντικρίζουμε καθημερινά δεν αξίζει στον ευλογημένο τούτο τόπο, δεν αξίζει σε όλους εμάς. Για να αλλάξει η κατάσταση δεν αρκούν τα λόγια, χρειάζονται έργα.

Οφείλουμε να βάλουμε φρένο σε ότι μας δυσαρεστεί και να αγωνιστούμε δραστικά, χωρίς να περιμένουμε να εμφανιστεί ο από μηχανής θεός. Σίγουρα η κρίση επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει, δεν μπορεί όμως να αποτελεί δικαιολογία για την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση που παρατηρούμε στον τόπο μας. Νέες τεχνολογικές εφαρμογές, καινοτομίες, επιδοτούμενα προγράμματα θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του Δήμου μας, σε όλους τους τομείς, πολιτισμό, τουρισμό, αθλητισμό, αγροτική ανάπτυξη, καθημερινότητα., δίνοντας του και πάλι τη θέση που του αξίζει.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν τη θέληση να προσφέρουν, να βοηθήσουν και να υπηρετήσουν πράττοντας τα αυτονόητα και βασιζόμενοι στην ανιδιοτέλεια. Ας οδηγήσουμε λοιπόν το δήμο μας στη σωστή τροχιά…. Για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας, για τους γονείς μας….”

Προηγούμενο άρθροΠαναγία των Παρισίων: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι δωρεές – Ποιοι θησαυροί σώθηκαν
Επόμενο άρθροΜειώσεις φόρων στην ατζέντα της κυβέρνησης εντός Μαΐου – Τι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο