Αρχική Ν. Αρκαδίας Ξεκινά έργο στο κέντρο της Τρίπολης: Σε ποιους δρόμους θα γίνει διαμόρφωση!

Ξεκινά έργο στο κέντρο της Τρίπολης: Σε ποιους δρόμους θα γίνει διαμόρφωση!

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση οδών Ιστορικού Κέντρου Τρίπολης» μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και της αναδόχου εταιρείας «Vasartis S.A».

Με το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 575.000,00 ευρώ και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου θα υλοποιηθούν εργασίες ανάπλασης οδών στο ιστορικό κέντρο της Τρίπολης (Δαρειώτου στο σύνολό της, Αποστολοπούλου, Κ. Παλαιολόγου και Βύρωνος).

Πλέον μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος θα προχωρήσει άμεσα στην έναρξη των εργασιών που προβλέπονται στην σύμβαση.

Τόπος εκτέλεσης του έργου 

Εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα:

– Στα τμήματα της οδού Δαρειώτου, ανάμεσα στα Ο.Τ 347 & Ο.Τ 262, Ο.Τ 261 & Ο.Τ 262 και Ο.Τ 260 & Ο.Τ 261.

– Στο τμήμα της οδού Αποστολοπούλου, ανάμεσα στα Ο.Τ 260 & Ο.Τ 262.

– Στο τμήμα της οδού Κ. Παλαιολόγου, ανάμεσα στα Ο.Τ 344 & Ο.Τ 347 και

– Στο τμήμα της οδού Βύρωνος, ανάμεσα στα Ο.Τ 72 & Ο.Τ 73.

 Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά του έργου 
Το έργο περιλαμβάνει τις οικοδομικές και η/μ εργασίες διαμόρφωσης των οδών Δαρειώτου, Αποστολοπούλου, Κ. Παλαιολόγου και Βύρωνος της Δ.Κ. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης.

Ειδικότερα, θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες: Αποξήλωση του υλικού επίστρωσης του υπάρχοντος πεζοδρομίου, καθώς και των στρώσεων οδοστρωσίας. Καθαίρεση των κρασπέδων από σκυρόδεμα καθώς και των τμημάτων από σκυρόδεμα που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πεζοδρομίου. Γενικές εκσκαφές για την δημιουργία των κατάλληλων υψομέτρων της οδού. Κατασκευή επιχώματος από διαβαθμισμένο θραυστό υλικό λατομείου στις θέσεις διαμόρφωσης πεζοδρομίων, κατασκευή υπόβασης οδοστρωσίας και κατασκευή πλάκας από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20.

Στην οδό Βύρωνος, θα γίνει επίστρωση με προκατασκευασμένους κυβόλιθους εκ’ σκυροδέματος, με χαλαζιακή επίστρωση, πάχους 6 εκ., ενώ στις οδούς Δαρειώτου, Αποστολοπούλου και Κ Παλαιολόγου, η τελική επιφάνεια τους θα αποτελείται από μία κεντρική ζώνη, πλάτους περίπου 3.00m, που Θα επιστρωθεί με κυβόλιθους διαστάσεων 1Ox10x7cm, γρανιτικής προελεύσεως, υπόλευκους, με μαύρους κόκκους, πυρίκαυστης επιφάνειας, το υπόλοιπο τμήμα της οδού θα επιστρωθεί με όμοιους κυβόλιθους αλλά διαστάσεων 10χ10χ5cm και θα οριοθετείται με κράσπεδο από yρανίτη, χρώματος γκρι σκούρο, καθαρής διατομής 30χ15χ100 επι με απότμηση ακμής. Επίσης, προβλέπεται η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών, ώστε να είναι δυνατή και η πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

– Εγκατάσταση αποχέτευσης ομβρίων, η οποία περιλαμβάνει όλα τα δίκτυα, φρεάτια κλπ., που είναι απαραίτητα για την παραλαβή των ομβρίων υδάτων από τους δρόμους και την διάθεση αυτών στο υφιστάμενο ή προβλεπόμενο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου.

– Εγκαταστάση ηλεκτρικών, η οποία περιλαμβάνει τον φωτισμό των δρόμων και της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των αυτόματων ηλεκτρομηχανικών μπαρών ελέγχου κυκλοφορίας. Στα σημεία, που απαιτείται επέκταση του δικτύου προκειμένου για την όδευση των γραμμών τροφοδοσίας θα πραγματοποιηθεί αποξήλωση της υφιστάμενης πλακόστρωσης και διάνοιξη χάνδακα πλάτους 50 εκ. και βάθους 70 εκ. μέχρι και το κοντινότερο ηλεκτρολογικό φρεάτιο του.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr