Αρχική Eπικαιρότητα Μικρή Άννυ: Ισόβια πάλι στον πατέρα για την άγρια δολοφονία – Αθώα...

Μικρή Άννυ: Ισόβια πάλι στον πατέρα για την άγρια δολοφονία – Αθώα η μητέρα

Έγκλημα και τιμωρία για τον πατέρα – δράστη της πρωτοφανούς δολοφονίας της 4χρονης Άννυ. Ο παιδοκτόνος Στάνισλαβ (ή Σάββας) Μπακαρτζίεφ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και από το Εφετείο. Ο φίλος του Μπακαρτζίεφ, Νικολάι Αχμέντοφ, κρίθηκε επίσης ένοχος, ωστόσο σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των δύο ετών φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον πατέρα της 4χρονης Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ (ή Σάββας) για την δολοφονία της και τον τεμαχισμό του άψυχου κορμιού της. Το δικαστήριο, όπως και πρωτοδίκως, τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού.

Το δικαστήριο, ωστόσο, καταδίκασε τον φίλο του, Νικολάι Αχμέντοφ, σε κάθειρξη εννέα ετών. Ο κατηγορούμενος σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του ενώ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, κάνει και μεροκάματα στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Σε πρώτο βαθμό είχε κι αυτός καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, με αποτέλεσμα η ποινή του να πέσει στα εννέα έτη.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή. Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η μητέρα της Άννυ ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Από την πλευρά του ο πατέρας της Άννυ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου απευθύνθηκε στην πρόεδρο και τη ρώτησε:

«Από που προκύπτει ότι εγώ σκότωσα το παιδί μου; Θα έπρεπε να έχω ένα κίνητρο. Να μου απαντήσετε»

Πρόεδρος: Θα το δείτε στην απόφασή μας.

Πατέρας Άννυ: Λυπάμαι για σας.

Η δολοφονία της μικρής Άννυ, το Πάσχα του 2015 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με τον πατέρα της μικρής να ομολογεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του όχι όμως ότι το δολοφόνησε. Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι είχε πετάξει το τεμαχισμένο πτώμα του παιδιού του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Πηγή: newsit.gr