Αρχική Περ. Πελοποννήσου Τατούλης από ΔΡΤ: “Χωρίς τον Τατούλη δεν υπήρχε περίπτωση να λυθεί το...

Τατούλης από ΔΡΤ: “Χωρίς τον Τατούλη δεν υπήρχε περίπτωση να λυθεί το θέμα των απορριμμάτων” (Βίντεο)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πέτρος Τατούλης.

Αρχικά ο κ.Τατούλης μίλησε για το νέο νομοσχέδιο και τα όσα προβλέπει για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα δημιουργήσει ένα δυνατό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτι που αποτελεί το αίτημα όλων των Πελοποννησίων. Απαιτούμε την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη με την δημιουργία σχολής μηχανολόγων – ηλεκτρολόγων».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης μίλησε για τις ζώνες της ΑΟΖ (το κομμάτι που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου), την διαστημική πύλη στην Καλαμάτα και το ισχυρό – όπως τόνισε – lobby επιστημόνων που έχει δημιουργηθεί, καθώς και για την αναγκαιότητα περιφερειακής διακυβέρνησης, καθώς όπως υπογράμμισε, στόχος του Περιφερειάρχη δεν πρέπει να είναι η καθημερινότητα αλλά το πώς θα χειριστεί σωστά τέτοια θέματα.

Παράλληλα ο κ.Τατούλης απάντησε στα όσα του προσάπτει κατά καιρούς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ.Παναγιώτης Νίκας, λέγοντας: «Μερικές φορές δεν τον καταλαβαίνω. Φοβάμαι, πως πίσω του κρύβεται μια νοσηρή κατάσταση», ενώ πρόσθεσε: «Η συνεργασία μου με τον κ.Νίκα ως Δήμαρχος Καλαμάτας ήταν πραγματική. Χωρίς τις δικές μας χρηματοδοτήσεις δεν θα είχε γίνει κάνενα έργο στην Καλαμάτα. Μέχρι προχτές τιμούσε και επαινούσε την συνεργασία μας. Αν ο κ.Νίκας δεν είχε το κόμμα δίπλα του, δεν θα μπορούσε να σταθεί μόνος του Είναι τέτοιο το επίπεδο, που δεν αναγνωρίζει ούτε τους υποψήφιους του, τους οποίους ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες».

Αναφορικά με την ΝΔ, δήλωσε: «Η ΝΔ στήριξε την προσπάθεια μας το 2014, μιλώντας για το μεγάλο έργο μας και παίρνοντας στην δική της ατζέντα τα δικά μας έργα, γιατί μόνο αυτά είχε και τώρα μιλά απαξιωτικά για το έργο μας. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάριᨔ.

Επιπλέον ο κ.Τατούλης μίλησε για τον τουρισμό, την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δημοπρατήριο στην Κόρινθο, τα υδατοδρόμια, ενώ έδωσε και απαντήσεις και για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αναφέροντας πως παρά την εντολή Τσίπρα στον κ.Σπίρτζη να προχωρήσει στην απαραίτητη τροπολογία, για να ξεκολλήσει το θέμα αυτό, ο ίδιος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Τέλος ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Επιβάλλαμε ένα μοντέλο σε όλη την χώρα. Χωρίς τον Τατούλη δεν υπήρχε περίπτωση να λυθεί το θέμα. Το έργο αρχίζει πλέον να υλοποιείται και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα μας», ενώ αναφορικά με τα όσα δήλωσε η κα.Σπυράκη σε συνέντευξη της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, τόνισε: «Η κα Σπυράκη είναι μπερδεμένη από όταν ήταν ρεπόρτερ στο MEGA και έχει προσωπικά μαζί μου. Το ΣΔΙΤ της Ηπείρου για το οποίο, είπε, πως ενώ ξεκίνησε μετά από εμάς ολοκληρώθηκε, πρέπει να ξέρουν όλοι, πως έγινε στο μοντέλο Τατούλη, δεν συνάντησε τόσες αντιδράσεις και είναι μόνο μια μονάδα”.

Πηγή: drt915.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καμπόσου η Αλεξία Χιώτη
Επόμενο άρθροΠαρασημοφόρηση του Νεμεάτη πολεμιστή Χαράλαμπου Κουρελή στο Δημαρχείο Νεμέας