Αρχική Ν. Λακωνίας Συνάντηση Γαβρόγλου με φορείς Λακωνίας: Επιβεβλημένη η μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη!

Συνάντηση Γαβρόγλου με φορείς Λακωνίας: Επιβεβλημένη η μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη!

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με τους λακωνικούς φορείς, σχετικά με τις συνέργειες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου και ειδικότερα τις σχολές της Σπάρτης.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Λακωνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης και εκπρόσωποι λοιπών φορέων της Λακωνίας.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε και σχετικό δελτίο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Τόσο οι βουλευτές όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μεταφορά του τμήματος της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη στην Τρίπολη.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναγνώρισαν τη θετική συμβολή που θα έχουν στην πόλη της Σπάρτης η αναβάθμιση σε πανεπιστημιακά των υφιστάμενων τμημάτων, καθώς και η ίδρυση του νέου Τμήματος Φυσικοθεραπείας. Επίσης, τονίστηκε η σημασία των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα λειτουργήσουν στη Σπάρτη όπως και η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού σε Ινστιτούτο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου.

Ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς της επιτροπής που υποδείκνυε την παραμονή του τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στην Τρίπολη, όπως αναφέρεται στην τελική πρόταση της Επιτροπής, καθαρά για λόγους ακαδημαϊκής αυτοτέλειας».

Πηγή: apela.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές 2019: Έως 30% αύξηση αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Επόμενο άρθροΗ δικηγόρος Χρυσαυγή Τσαρούμημε τον Δήμαρχο των έργων Δημήτρη Καμπόσο (Βίντεο)