Αρχική Ν. Κορινθίας Παρασημοφόρηση του Νεμεάτη πολεμιστή Χαράλαμπου Κουρελή στο Δημαρχείο Νεμέας

Παρασημοφόρηση του Νεμεάτη πολεμιστή Χαράλαμπου Κουρελή στο Δημαρχείο Νεμέας

Παρασημοφόρηση του Νεμεάτη πολεμιστή του 1940 Χαράλαμπου Κουρελή (105 ετών) στο Δημαρχείο Νεμέας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 6:30 μ.μ., από εκπρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Αποστολάκη συνοδεία κλιμακίου της στρατιωτικής ηγεσίας.

Μετά από αίτημα που εστάλη από τον επίτιμο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας Αριστοτέλη Γ. Καλλή στον Υπουργό Αμύνης κον Ευάγγελο Αποστολάκη σχετικά με την αναγνώριση της συμβολής του Νεμεάτη πολεμιστή του Ελληνοϊταλικού πολέμου Χαράλαμπου Κουρελή 105 χρονών σήμερα, ο Υπουργός Αμύνης μετά από σύσκεψη με τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Αμύνης, συμφώνησε με την παρασημοφόρηση του κου Χαράλαμπου Κουρελή αφού εξέτασε τα προσκομισθέντα στοιχεία από τον Α. Γ. Καλλή, αλλά και από άλλα αντίστοιχα που έχει στην διάθεσή του το Υπουργείο Αμύνης.

Η παρασημοφόρηση είχε αποφασισθεί να γίνει στο Υπουργείο Αμύνης από τον ίδιο τον Υπουργό, αλλά λόγω δυσκολιών μετακίνησης του κου Χαράλαμπου Κουρελή, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 6:30 μ.μ., στο Δημαρχείο Νεμέας από εκπρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κου Ευάγγελου Αποστολάκη συνοδεία κλιμακίου της στρατιωτικής ηγεσίας. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται άπασες οι τοπικές αρχές και τα σχολεία του Δήμου Νεμέας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού στον τελευταίο πολεμιστή του 1940.

Πηγή: nemeapress.gr