Αρχική Ν. Κορινθίας O Δ.Νικολάου μετά τον Σταματόπουλο σε Νίκα και από εκεί σε Λέγγα...

O Δ.Νικολάου μετά τον Σταματόπουλο σε Νίκα και από εκεί σε Λέγγα ….. Μετά που;

Ο Δημήτρης Νικολάου υπήρξε Πρόεδρος του Κάτω Διμηνιού με τον Σπύρο Σταματόπουλο μέχρι που αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί με την παρακάτω επιστολή.

Ολα καλά μέχρι εδώ αφού δεν συμφώνησε με τον Δήμαρχο και ανεξαρτητοποιήθηκε. Λίγο καιρό μετά έρχεται η πρόταση του Παναγιώτη Νίκα να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του για την Κορινθία και την δέχτηκε με ευχαρίστηση. Και να οι φωτογραφίες, οι αναγγελίες και όλα τα συναφή. Και εκεί που περιμέναμε τον αγώνα, τις περιοδείες του και όλα αυτά που σέρνουν έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, έρχεται η αποχώρησή του και από αυτόν τον συνδυασμό με την παρακάτω επιστολή στον Παναγιώτη Νίκα

Αξιότιμε κύριε Νίκα, αγαπητέ Παναγιώτη

Πριν από μερικές εβδομάδες μου έκανες την τιμή να μου ζητήσεις να γίνω συνοδοιπόρος σε ένα δύσκολο, αλλά όμορφο ταξίδι για να αλλάξουμε την περιφέρειά μας, να αλλάξουμε τον τόπο μας. Ήταν ένα ταξίδι στο οποίο δέχτηκα ασμένως να συμμετέχω, με όποιες δυνάμεις είχα και από όποια θέση με προόριζες. Ο λόγος ήταν ότι πίστευα και πιστεύω πως η αυτοδιοίκηση -είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο βαθμό- αποτελεί την μεγαλύτερη έκφραση της πολιτικής. Οι δράσεις της ταυτίζονται απολύτως με τον πολίτη και επηρεάζουν άμεσα την ζωή του, όπως έμαθα υπηρετώντας -απο το 2014 εως σήμερα- ως πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος του Κάτω Διμηνιού. Αλλά και γιατί στο πρόσωπό σου είδα έναν αληθινό οραματιστή, έναν ανιδιοτελή πολιτικό που θέλει να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο για τους συντοπίτες του.

Σε ένα βιβλίο του ο Φρέντι Γερμανός αναφέρει για την επιλογή του να γίνει δημοσιογράφος, αντί για συγγραφέας, όπως ήθελε: «Κάποιες φορές ανεβαίνεις στην πίστα για να χορέψεις, μπλουζ. Αλλά τυχαίνει εκείνη την ώρα η ορχήστρα να αλλάξει τον ρυθμό σε ροκ. Ε, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χορέψεις όσο καλύτερα μπορείς…».

Σκέφτομαι τα λόγια του καθώς συντάσσω αυτές τις γραμμές, επιθυμώντας να εξηγήσω την απόφασή μου να μην είμαι τελικά συνοδοιπόρος μαζί σου, στο δύσκολο, αλλά όμορφο αυτό ταξίδι. Γιατί, στο μεταξύ, η ορχήστρα της ζωής μου άλλαξε τον ρυθμό της μουσικής της.

Εδώ και μερικές ημέρες στην επαγγελματική μου ζωή συντελούνται μείζονες αλλαγές, καθώς η εταιρεία στην οποία εργάζομαι προχωρά σε ριζική αναδιάρθρωση του οργανογράμματός της. Οι αλλαγές οι οποίες θα επέλθουν θα απαιτήσουν από εμένα να διαθέσω σε νέα καθήκοντα όλο τον χρόνο που έχω στην διάθεσή μου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ με υπευθυνότητα στην πρόσκληση-πρόσκληση που μου απηύθυνες και να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Μια τέτοια αδυναμία θα ήταν έξω από τις αρχές μου, οι οποίες επιβάλουν να δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου σε ό,τι κι αν κάνω. Και θα ήταν άδικο και για σένα, καθώς η δύσκολη μάχη που καλείσαι να δώσεις απαιτεί να δώσουμε όλοι το 100% των δυνάμεων μας, όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ.

Αλλά, ακόμα κι αν σωματικά ή νοητικά δεν θα μπορώ να είμαι μαζί με σένα και τους άλλους καλούς φίλους με τους οποίους θα δώσετε την μάχη για τις περιφερειακές εκλογές, παραμένω συνδεδεμένος μαζί σου με τις ίδιες ψυχικές κλωστές, διακατεχόμενος από την ίδια συναισθηματική φόρτιση που με έκανε να αποδεχτώ αρχικά να γίνω μέρος του οράματός σου. Το οποίο, προφανώς, θα εξακολουθώ να στηρίζω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Νικολάου
Επιστημονικός Συνεργάτης Φαρμακευτικής
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κάτω Διμηνιού Δήμου Σικυωνίων.

Και το σεργιάνι στους συνδυασμούς και ανάμεσα στον α’ και β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζεται αφού ο κύριος Νικολάου ξαναγυρίζει σε γνώριμα λημέρια στον Δήμο Σικυωνίων. Συντάσσεται με τον Μάρκο Λέγγα και ζητά την ψήφο των δημοτών ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παρακάτω και πάλι επιστολή:

«Όταν ο Σπύρος Σταματόπουλος γινόταν για πρώτη φορά δήμαρχος Σικυωνίων το 2010, η λέξη «μνημόνιο» έμπαινε για πρώτη φορά στην ζωή μας. Όλοι φοβόμασταν τι θα σήμαινε η νέα περίοδος που ανοιγόταν μπροστά μας, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο θα άλλαζαν οι ζωές μας. Οι ανατροπές που συνέβησαν στην ελληνική κοινωνία δεν άφησαν αλώβητη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πλέον, η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να γίνεται με την παλαιοκομματική νοοτροπία του απερχόμενου δημάρχου, που συνοψίζεται σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ρουσφέτια και αυταρχική νοοτροπία στην άσκηση της εξουσίας. Χρειάζεται σχέδιο και όραμα, αλλά και κατάλληλους ανθρώπους να τα υπηρετήσουν.

Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να υπηρετήσω προεκλογικές σκοπιμότητες. Από τις 6 Δεκεμβρίου έχω καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο την άκρως πολιτική διαμαρτυρία μου, για τον τρόπο με τον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τις ανάγκες των κατοίκων στις τοπικές κοινότητες, αλλά και για την απαξίωση του ρόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου καταψήφισα την «έγκριση τεχνικού προγράμματος εκτελέσεων έργων οικονομικού έτους 2019» επιβεβαιώνοντας, τη χαώδη απόσταση που με χώριζε από τον απερχόμενο δήμαρχο.

Πριν από λίγες ημέρες, με την συνέντευξη μου, όσο και με το περιεχόμενο στην επιστολή της παραίτησής μου κατέδειξα τις παθογένειες διαχείρισης και αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και τα πολιτικά ζητήματα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής στον δήμο Σικυωνίων.

Αυτή την ανάγκη για αλλαγή εκφράζει περισσότερο από κάθε άλλον, ένας άνθρωπος ο οποίος με την επαγγελματική του διαδρομή, την στάση ζωής και το προσωπικό του παράδειγμα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξη όσα σχεδιάζει: είναι ο Μάρκος Λέγγας με τον οποίο αποφάσισα να συμπορευτώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω κάτι. Προ μηνός υποχρεώθηκα από τις συγκυρίες να ανακαλέσω την υποψηφιότητά μου από τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει μιαν ανακολουθία σε εκείνη την απόφαση σε σχέση με τη σημερινή.

Ωστόσο, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν ύστερα από ένα αιφνίδιο δυσάρεστο γεγονός στο εσωτερικό της εταιρείας, δημιούργησαν νεότερα δεδομένα και «πάγωσαν» τις κυοφορούμενες διαδικασίες, δημιουργώντας ένα κενό μέσα στο οποίο μπορώ να δράσω.

Δεύτερον, είναι προφανές πως το βάρος και το εύρος της ενασχόλησης με την Περιφέρεια δεν έχει σχέση με αυτήν στον δήμο ούτε στην προεκλογική περίοδο, ούτε πολύ περισσότερο, μετά από αυτήν.

Τρίτον, έχω γίνει αποδέκτης της οργής των συνδημοτών μου από την επίθεση λάσπης στο πρόσωπό μου από συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία διακινούν συμβόλαια της πολιτικής μου εξόντωσης.

Τέλος, η παρακμή που βιώνει ο δήμος μας και την οποία έχω περιγράψει, δεν μου επιτρέπει να παραμείνω απαθής, αλλά αντίθετα να συμμετέχω ενεργά για να την αποτρέψω περαιτέρω».

Δημήτρης Νικολάου

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ».

Kαι καταλήγοντας αν τα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να διαβάσετε όλες αυτές τις επιστολές :

Είστε ήρωες ….

Ελπίζουμε να βάλει ένα φρένο ο κύριος Νικολάου ….

Αν είστε υποψήφιοι Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες αφήστε ένα κενό, ποτέ δεν ξέρεις ……

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Τα δύο επιδόματα που δικαιούσαι και δεν το γνωρίζεις
Επόμενο άρθροΣτο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καμπόσου η Αλεξία Χιώτη