Αρχική Ν. Ηλείας Γαστούνη: Ο 7χρονος Χρήστος πρέπει να συνεχίσει να χαμογελά

Γαστούνη: Ο 7χρονος Χρήστος πρέπει να συνεχίσει να χαμογελά

Είναι φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού και κερδίζει γιατρούς και νοσοκόμες με το  υπέροχο  χαμόγελό του, που όμως για να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει να υπάρξει οικονομική στήριξη  για να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αντίπαλο.

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του 7χρονου Χρήστου Κωστόπουλου από την Γαστούνη  που έχει διαγνωστεί με ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου. Ο Χρήστος νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Η διάγνωση έχει γίνει από το 2014 και όπως σημειώνει η οικογένεια σε αυτά τα  5 χρόνια, ο μικρός  ήρωας στέκεται με σθένος απέναντι στο θηρίο, και ας έχει υποτροπιάσει τρεις φορές και έχει κάνει τρία χειρουργεία και δεκάδες χημειοθεραπίες!

Δυστυχώς ο 7χρονος υποτροπίασε (υπάρχουν και άλλες εστίες) για τέταρτη φορά και θα χρειαστεί εκ νέου να χειρουργηθεί, λίγο μετά το Πάσχα. Η οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα και ζητά τη συνδρομή όλων μας.

Οι γονείς του Χρήστου, Παναγιώτης Κωστόπουλος και Μητροπούλου Εριέτη , από το 2014 έχουν φύγει από την Γαστούνη και φιλοξενούνται στον ξενώνα «Ελπίδα» στην Αθήνα.

Η «Πατρίς» συνομίλησε με τον πατέρα του Χρήστου ο οποίος ευχαριστεί θερμά για την μέχρι σήμερα στήριξη, τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, τον Σύλλογο «Αλληλεγγύη Γαστούνης», τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό και βοήθησαν τον Χρήστο και αρκετούς συμπολίτες του ενώ κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Για την νέα χειρουργική επέμβαση θα χρειαστούν περίπου 40.000 ευρώ.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον μικρό, μπορούν να το κάνουν στον λογαριασμό

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR0501103280000032800120928 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ . ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΙΕΤΗ τηλ. γονιών: 6984042909 Παναγιώτης Κωστόπουλος

Τι είναι το ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου

Το ραβδομυοσάρκωμα είναι η πιο συχνή πρωτοπαθής κακοήθης πάθηση του κόγχου στα παιδιά. Αυτές οι καταστροφικές βλάβες εμφανίζονται συνήθως σε παιδιά μικρότερα των 2 ετών ή μεγαλύτερα των 6 ετών, και έχουν μια προτίμηση για τον άνω ρινικό κόγχο. Δεδομένου ότι ο κόγχος είναι μια σχετικά μικρή ανατομική περιοχή με ελάχιστο πλεονάζων χώρο, βλάβες που καταλαμβάνουν χώρο οι οποίες αυξάνουν τον όγκο του κόγχου μπορεί να οδηγήσουν σε πρόπτωση του βολβού (εξόφθαλμος) και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την οπτική λειτουργία και την λειτουργία των μυών που κινούν το μάτι. Επομένως, οι όγκοι του κόγχου μπορούν να προκαλέσουν διπλωπία, μείωση ή ακόμη και απώλεια της όρασης.

Πηγή: patrisnews.om