Αρχική Ν. Κορινθίας Μαθητές από το 20 Γυμνάσιο Κορίνθου στην Νορβηγία

Μαθητές από το 20 Γυμνάσιο Κορίνθου στην Νορβηγία

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟY – 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Με ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ από το NOBEL PEACE CENTER στη ΝΟΡΒΗΓΙΑ..

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, συνεχίζοντας την επί δεκατρία συνεχή χρόνιαπαράδοση στην εξωδιδακτική μεν, αλλά πολύπλευρη και άκρως ουσιαστική προσφορά του προς τη μαθητιώσα μας νεολαία, αποφάσισε και φέτος να συμπράξει για δεύτερη συνεχή χρονιά με το όμορο 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, προσφέροντας από κοινού στους μαθητές τους ανεπανάληπτες και μοναδικές εμπειρίες και ευκαιρίες γνώσεων, εικόνων, τοπίων, νοοτροπιών, τεχνολογιών, και πληροφοριών για τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια κοινότητα, μέσω των Διεθνών Οργανισμών, των Πανεπιστημίων, των Πολυτεχνείων και των θρησκευτικών φορέων που επισκεφθήκαμε.

Έτσι με ένα δύσκολο μεν, αλλά καλά σχεδιασμένο & μελετημένο επί μήνες Πρόγραμμα, κατάφεραν τα δυο σχολεία και πραγματοποίησαν ένα επταήμερο εκπαιδευτικό & επιστημονικό Πρόγραμμα, στις οικονομικά πολύ ακριβές, αλλά ταυτόχρονα πολύ ωραίες, καθώς και πολύ αναπτυγμένες από κάθε άποψη χώρες της Σκανδιναβίας. Την ΔΑΝΙΑ, τη ΝΟΡΒΗΓΙΑ και την ΣΟΥΗΔΙΑ.

Για το συγκεκριμένο ταξίδι χρησιμοποιήσαμε όλα σχεδόν τα μεταφορικά μέσα, όπως αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια, λεωφορεία, τραμ, μετρό και φυσικά τα… ποδαράκια μας! Επισκεφθήκαμε, ξεναγηθήκαμε και ενημερωθήκαμε στην πόλη των Ηνωμένων Εθνών – UN City στην Κοπεγχάγη της Δανίας, από τον Έλληνα καθηγητή κ. Τσακίρη Αριστείδη και τρεις Έλληνες επιστημονικούς συνεργάτες του, το Δημαρχείο της Κοπεγχάγης – Copenhagen City Hall, ένα από τα 7 σημαντικότερα κτήρια της πόλης με ξενάγηση στα Ελληνικά από τον Έλληνα υπάλληλο του Δημαρχείου κ. Δημήτρη Κωστή, το Κέντρο των Βραβείων ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ – Nobel Peace Center στο Όσλο της Νορβηγίας με ξενάγηση στα Αγγλικά από Νορβηγίδα υπάλληλο του Κέντρου, το Oslo Metropolitan University – Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας με ενημέρωση για την χώρα και τις σπουδές σ΄ αυτή, αλλά και επίδειξη Ρομπότ από το Τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης, από τον Έλληνα καθηγητή κ. Πλεύρη Ευάγγελο και ένα επίσης ξένο καθηγητή, το KTH Royal Institute of Technology– Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, από τον καθηγητή κ. Παπαδημητράτο Πάνο και δυο συνεργάτιδες του, μια Ελληνίδα και μια Αμερικανή στα Αγγλικά και Ελληνικά, το καταπληκτικό πάρκο Vingeland, στο Όσλο με τα, πάνω από 200 μπρούτζινα και γρανιτένια γυμνά αγάλματα αφηρημένης τέχνης, με την συντροφιά και τις πολύτιμες πληροφορίες της Ελληνίδας δασκάλας στο Όσλο κ. Ηλέκτρας Βογά, το περίφημο Vasa Museumτης Στοκχόλμης, ένα καταπληκτικό ναυτικό μουσείο, το θεματικό πάρκο TIVOLI,την «Ντίσνεΰλαντ» της Δανίας και τον «παράδεισο» των παιδιών, το εκπληκτικό Παλάτι της Κοπεγχάγης, κρουαζιέρα στα πανέμορφα κανάλια της Κοπεγχάγης, περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα των τριών Σκανδιναβικών πρωτευουσών της Κοπεγχάγης, του Όσλο και της Στοκχόλμης και τέλος πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας, όπου ο Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας, κ.κ. Κλεόπας, γνώριμος των καθηγητών από τα παλιά, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και εγκαρδιότητα τους μαθητές και καθηγητές των σχολείων μας, παρέθεσε εδέσματα και αναψυκτικά, προσέφερε δώρα στους καθηγητές και απηύθυνε σε όλους μας λόγους πατρικούς, παραινέσεις και συμβουλές με πολύ ευχάριστο και φιλικό τρόπο, τονίζοντας τις αρετές της Ευγνωμοσύνης, της Ευγένειας και του Εθελοντισμού. Σημειωτέον ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής μας στην Σουηδία, είχαμε κοντά μας, συμπαραστάτη και ξεναγό τον ευγενέστατο και προθυμότατο ιερέα π. Παναγιώτη Κωστούλα, ο οποίος εδώ και δυο μήνες πριν, βοηθούσε τηλεφωνικά τους Διοργανωτές καθηγητές στην διαμόρφωση του τελικού Προγράμματος μας στη Σουηδία.