Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συνάντηση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ με Γαβρόγλου και Αραχωβίτη για το...

Συνάντηση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ με Γαβρόγλου και Αραχωβίτη για το Πανεπιστήμιο

Συνάντηση των βουλευτών Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ  με τους Υπουργούς Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για τις επικείμενες αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για τα νέα τμήματα που θα αναπτυχθούν καθώς και για τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης των πανεπιστημίων για τους νέους και τις νέες.

Ο Βουλευτής της Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας εξέφρασε κατ΄αρχάς την ικανοποίησή του για τη δημιουργία ενός επί πλέον Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο, του ενδιαφέροντος αντικειμένου και ευρέος φάσματος Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών.

Ανέδειξε στη συνέχεια την αναγκαιότητα να ιδρυθεί μία ακόμη Σχολή ή και επί πλέον Τμήματα στην Αργολίδα, ώστε να εισέλθει και η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του νομού το ‘Αργος, στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Έκπαίδευσης και να καταλάβει επάξια την υψηλή θέση και το κύρος αυτής στο χώρο της Παιδείας, των Έπιστημών και του Πολιτισμού.

Περαιτέρω υπέδειξε τη δυνατότητα ίδρυσης στο Νομό Κέντρου Έπαγγελματικής Έκπαίδευσης (Κ.Έ.Έ.) όπου θα μπορούν να φοιτούν απόφοιτοι των Έπαγγελματικών Λυκείων για διετείς σπουδές και με πιστοποίηση βαθμίδας 5.

Τα προτεινόμενα προγράμματα μπορούν να αφορούν σε: Α. Υπηρεσίες Τουρισμού (Ξεναγών κ.ά.) β.Νοσηλευτική γ. Έιδικότητες με έμφαση στην καινοτομία στον τομέα της Πρωτογενούς Αγροτικής παραγωγής, όπως τη Βιοτεχνολογία Γεωπονίας (Πράσινη Βιοτεχνολογία).

Στα ανωτέρω προγράμματα είναι επιθυμητό και αναγκαίο να εμπλακούν και συμπράξουν και τοπικοί κοινωνικοί εταίροι, για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους.

Τέλος αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα ίδρυσης στην περιοχή Ινστιτούτου Μελισσοκομίας, απαραίτητου για την παραγωγική ανάπτυξη στον ευαίσθητο αλλά και ποιοτικό αυτόν κλάδο και προκειμένου να εξασφαλισθεί η παραγωγή και βελτίωση του εξαιρετικού αυτού φυσικού προϊόντος.