Αρχική Ν. Κορινθίας Γ.Βαρβιτσιώτης: “Οι Δημότες δεν επηρεάζονται από την προπαγάνδα”

Γ.Βαρβιτσιώτης: “Οι Δημότες δεν επηρεάζονται από την προπαγάνδα”

Θα ήθελα να ξεκινήσω αναφέροντας το τι σημαίνει ακριβώς η λέξη «Προπαγάνδα». Είναι η συστηματική απόπειρα διάδοσης ιδεών, αντιλήψεων ή απόψεων στον θρησκευτικό, πολιτικό, ιδεολογικό ή άλλο τομέα, που έχει σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να την διαμορφώσει κατάλληλα, μέσω της μεροληπτικής, στρεβλής ή ελλιπούς μετάδοσης πληροφοριών και της παραπληροφόρησης, ή αλλιώς και πιο απλά, η διαστρέβλωση της αλήθειας. Εφόσον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ας μείνουμε στο πολιτικό κομμάτι.

Η προπαγάνδα στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να γίνει είτε μέσω πληρωμένων (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ΜΜΕ, , είτε μέσω πληρωμένων (εντός ή εκτός εισαγωγικών) φυσικών προσώπων. Σε αυτό το σημείο να πω ότι η νέα τάση έρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί υπάρχει επίσης μεγάλο «κύμα προπαγάνδας» και πραγματοποιείται σε μεγάλο βαθμό από ψεύτικα προφίλ προκειμένου να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους χωρίς να «λερώσουν» το όνομά τους γιατί «καμιά φορά δεν ξέρεις βρε αδερφέ, μπορεί να γίνει η στραβή και να μη βγει αυτός που με πλήρωσε, τι θα κάνω, πως θα ζήσω».

Ας πάμε και πιο συγκεκριμένα λοιπόν. Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή μας και βλέπω τους «ανεμοστρόβιλους» συμπαράστασης στο πρόσωπο του Αννίβα Παπακυριάκου και τον νέο του συνδυασμό, όπως επίσης και τη Δημοτική Αρχή. Καλά κάνετε ορισμένοι, αρκεί να γίνεται δίκαια και με αλήθειες.

Όταν γίνεται ορθώς, από εμένα δεν θα ακούσετε κουβέντα γιατί θεωρώ ότι μια αντικειμενικότητα την έχω. Όταν όμως γράφονται ανακρίβειες, υπάρχει απόκρυψη της αλήθειας ή ακόμα και ψέματα, τότε δεν γίνεται να σιωπώ. Και επειδή καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να βγουν και να μιλήσουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, επώνυμα, έχουν δώσει δουλειά σε «Δρόμους Ανατροπής», «Δημοσθένηδες από την Κύπρο», «Δώρα Θεού», «Παπαρδέλες με αυγά», «Διώρυγες» και «Ισθμούς», «Πρώτους» και «Τελευταίους» και άλλους πολλούς, ξέρουν αυτοί.

Η Δημοκρατία είναι πολύ ωραία, αφήστε τον κόσμο να επιλέξει αυτό που θεωρεί καλό και ιδανικό για τον τόπο του. Τι σας φοβίζει; Ότι το 55% και 60% που λέγατε ότι θα πάρετε θα είναι πολύ μικρότερο; Τι νομίζετε ότι ο κόσμος δεν ξέρει; Τα 8,5 χρόνια είναι αρκετά για να δουν οι πολίτες τι έγινε και τι δεν έγινε, τι μπορούσατε να κάνετε και δεν κάνατε.

Από πού να ξεκινήσουμε; Από τις καταστροφές που έπληξαν τα σπίτια τους από το «Ζορμπά» και δεν σας είδαν πουθενά; Το νερό που δεν έχουν ούτε για να κάνουν ένα μπάνιο πληρώνοντας τους λογαριασμούς τους και τις υποχρεώσεις τους κανονικά; Τους δρόμους που δεν έχουν και παίζουν τη ζωή τους «κορώνα γράμματα» όταν οδηγούν; Τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στις γειτονιές τους; Τις βρώμικες ακτές και παραλίες που δεν έχουν για να κάνουν ένα μπάνιο; Τον τουρισμό που δεν βλέπουν και όλα αυτά που τάξατε στις προηγούμενες εκλογές και δεν κάνατε, όπως το Δημαρχείο, ταλαιπωρώντας τον κόσμο να τρέχει από κτίριο σε κτίριο για να εξυπηρετηθεί και όταν ζητά μια συνάντηση με τον Δήμαρχο εκείνος είναι εξαφανισμένος και κρύβεται πίσω από την πόρτα του γραφείου του (Μόνο τώρα βγαίνει και είναι λαλίστατος, κάνει έργα βιτρίνας και προσφέρει δωρεάν γεύματα για να μαζέψει κόσμο και να γεμίσει αίθουσες);

Αλήθεια πόσο σέβεστε τους ΑΜΕΑ, για τους οποίους δεν έχετε μία ράμπα για να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα ή και σε πολύ περισσότερα σημεία στις παραλίες του Δήμου μας; Μην ξεχνάτε ότι είναι και αυτοί άνθρωποι σαν κι εμάς και θέλουν να πιούν έναν καφέ και να ξαπλώσουν σε μια ξαπλώστρα όπως κι εμείς. Να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να ψωνίσουν στο σούπερ μάρκετ με τη συμπαράσταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ποιες οι ενέργειές σας για αυτούς τους ανθρώπους;

Σας είδαμε, σας στηρίξαμε, σας χορτάσαμε. Ήρθε η ώρα για αλλαγή γιατί κουράσατε. Μπορεί να έχετε καινούργια πρόσωπα στο νέο σας ψηφοδέλτιο αλλά είναι ολοφάνερο για ποιον λόγο υπάρχουν πολλά από αυτά και πραγματικά με στενοχωρεί πολύ γιατί ορισμένους τους γνωρίζω, τους εκτιμώ ιδιαίτερα και θεωρώ ότι προκειμένου να προβάλλουν κάποια προσωπική τους δουλειά βρίσκονται εκεί και αυτό δεν είναι ωραία εικόνα. Δεν δείχνουν ότι έχουν σκοπό να εκλεγούν για να βοηθήσουν το κοινό καλό, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον. Λυπάμαι, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αναφέρονται όπως είναι.

Κλείνοντας, να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι αντιπολίτευση γινόταν, γίνεται και θα γίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια και πλέον επειδή αυτά θα είναι δημοκρατικά ο κόσμος θα τα βλέπει όλα. Δεν θα κλείνουν οι πόρτες και δεν θα απαγορεύεται η παρουσία καμερών από οποιοδήποτε ΜΜΕ, ακόμα και από αυτά που δεν μας στηρίζουν και ρίχνουν «λάσπη» στο Νίκο Βουδούρη-Τσίτουρα και την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση.

Γιώργος Βαρβιτσιώτης, 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
Με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση και επικεφαλής τον Νίκο Βουδούρη-Τσίτουρα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.