Αρχική Περ. Πελοποννήσου Τατούλης VS Νίκας : Οι σημαντικές διαφορές στον προεκλογικό τους αγώνα

Τατούλης VS Νίκας : Οι σημαντικές διαφορές στον προεκλογικό τους αγώνα

Πέτρος Τατούλης, νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τεράστια πείρα και συμμετοχή σε εκλογές. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν χαρισματικό, φιλικό με όλο τον κόσμο, δημιουργικό και εργασιομανή.

Παναγιώτης Νίκας, νυν Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Χαρακτηρίζεται ως πετυχημένος Δήμαρχος στις τρεις τετραετίες του, με έργο στον Δήμο Καλαμάτας.

Ας δούμε όμως τις βασικές διαφορές στον προεκλογικό τους αγώνα:

  1. Ο Παναγιώτης Νίκας στους προεκλογικούς του λόγους στρέφεται μόνο κατά του Περιφερειάρχη και του Γιώργου Δέδε, σε αντίθεση με τον Πέτρο Τατούλη που απαντάει μέσα σε δυο κουβέντες μόνο στις βολές που δέχεται.
  2. Ο Παναγιώτης Νίκας περιορίζεται μόνο σε ένα μικρό μέρος της ομιλίας του στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για τα έργα που έχει σκοπό να κάνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ ο Πέτρος Τατούλης μπορεί να μιλάει για ολόκληρες ώρες για έργα που έγιναν, που είναι σε εξέλιξη και σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.
  3. Ο Πέτρος Τατούλης έχει ένα ισχυρό ατού έναντι του Παναγιώτη Νίκα. Αυτό της αναγνωρισιμότητας. Θυμάται με απίστευτη ευκολία πρόσωπα και ονόματα. Είναι φιλικός, απλός και πάντα διαθέσιμος σε όποιον πολίτη της Πελοποννήσου θελήσει να τον δει. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε για τον Δήμαρχο Καλαμάτας μιας και είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει στην Περιφέρεια.
  4. Ο Πέτρος Τατούλης διεκδικεί την Περιφέρεια με ανεξάρτητο συνδυασμό που δεν στηρίζεται σε κόμματα και μικροπολιτικές. Καλεί όλους τους Πελοποννήσιους να συμπορευτούν για το καλό της Περιφέρειας που όπως κατ’ επανάληψη δηλώνει δεν πρέπει να έχει κομματικές ταμπέλες. Από την άλλη ο Παναγιώτης Νίκας στηρίζεται στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό μοιραία θα του στοιχίσει στον δεύτερο γύρο αφού θα πολωθούν όλες οι δυνάμεις απέναντί του.

Αυτές είναι μέχρι τώρα οι διαφορές που βλέπουμε στους δύο πολιτικούς και ενδεχομένως να επανέλθουμε όταν θα έχουμε και ασφαλέστερη εικόνα αφού ουσιαστικά ο Πέτρος Τατούλης τώρα ξεκινάει επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία.