Αρχική Ν. Αρκαδίας Νέα δεδομένα για το ΠαΠελ – Συνάντηση Γαβρόγλου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ...

Νέα δεδομένα για το ΠαΠελ – Συνάντηση Γαβρόγλου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πελ/σου

Εξελίξεις για το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σηματοδοτεί συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας υπό τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, Ηλία Γεωργαντά και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όπως αναφέρει μέσω δελτίου τύπου ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού:

«Κατά τη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου υπό τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά διευκρινίστηκαν τα εξής:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενιαιοποιεί την Ανώτατη Παιδεία, ενσωματώνοντας τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και καταργώντας έτσι τις δύο ταχύτητες σπουδών που ήταν ενσωματωμένες σ΄αυτήν.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Αρκαδίας:

-) Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη

-) Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακαδημαϊκά και διοικητικά αυτόνομο, εντασσόμενο στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας με έδρα την Τρίπολη. Η μετεξέλιξη του σε «πολυτεχνικό τμήμα» συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κριτήρια.

-) Το Τμήμα Νοσηλευτικής μεταφέρεται, με το νέο ακαδημαϊκό έτος, από τη Σπάρτη στην Τρίπολη, ενισχύοντας την πρακτική άσκηση και συνακόλουθα στην ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

-) Στην Τρίπολη ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα και ινστιτούτα του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της, ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

-) Θα εξεταστεί η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί

-) Η παραχώρηση του χώρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απευθείας, σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη συνεχίζεται».

Πηγή: drt915.gr

Προηγούμενο άρθροΔιοικητής στην ΔΙΚΕ Πελοποννήσου ο Υποστράτηγος Μηχανικού Ν. Λάλος (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (Τα θέματα)