Αρχική Ν. Λακωνίας Φοιτητές της Νοσηλευτικής και του ΤΕΙ διαδήλωσαν στους δρόμους της Σπάρτης!

Φοιτητές της Νοσηλευτικής και του ΤΕΙ διαδήλωσαν στους δρόμους της Σπάρτης!

Πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της Σπάρτης πραγματοποίησαν γύρω στις 11:45 της Πέμπτης 11 Απριλίου, φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής Σπάρτης και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Σπάρτης.

Οι φοιτητές διαδήλωσαν με πανό και συνθήματα στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Λυκούργου καθώς και στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, ενώ μοίρασαν και φυλλάδια με τα αιτήματά τους.

Στο φυλλάδιό τους, οι φοιτητές της Νοσηλευτικής, εξηγούν τους λόγους των κινητοποιήσεών τους, ενώ τονίζουν μεταξύ άλλων πως «Το τωρινό νομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την εξέλιξη και αναβάθμιση των σπουδών του τμήματός μας».

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, στο σχετικό φυλλάδιό τους, αναφέρουν πως «Καταργούνται, συγχωνεύονται τμήματα, αφήνοντας τους φοιτητές ΄΄στον αέρα΄΄, δημιουργούνται επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων ενισχύοντας τον ανταγωνισμό των φοιτητών, που οδηγεί στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων. Απαιτούμε: Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!»

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των φοιτητών:

Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Νοσηλευτικής

Τα αιτήματα του Φοιτητικού Συλλόγου αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας στο Τμήμα της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής.

Βασικό μέλημα μας είναι η αναβάθμιση των σπουδών μας κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την τωρινή κατάσταση στην οποία οι σπουδές μας και ειδικά η κλινική μας εκπαίδευση δεν μπορεί να υποστηριχθεί για πληθώρα λόγων.

Μέσα από την κατάληψη του κτιρίου Νοσηλευτικής που ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Απριλίου και την πορεία που πραγματοποιείται θέλουμε να διεκδικήσουμε τα εξής:

1) Άρτια κλινική εκπαίδευση η οποία θα παρέχει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες υποδομές. Το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ψυχιατρική Κλινική ενώ συγχρόνως η Παιδιατρική Κλινική παρουσιάζει βασικές ελλείψεις. Πρόκειται για μαθήματα που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών, αλλά υστερούν σε πρακτικό επίπεδο.

2) Ομοιογενή κλινική εκπαίδευση που θα παρέχει σε όλους τους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

3) Υλικοτεχνικές υποδομές. Υπάρχει έλλειψη βασικού νοσηλευτικού εξοπλισμού. Τα υπάρχοντα προπλάσματα δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν την εκπαίδευση των φοιτητών.

4) Περισσότερα μέλη ΔΕΠ. Ο μικρός αριθμός νοσηλευτών μελών ΔΕΠ δεν επαρκεί για την παράλληλη κλινική εκπαίδευση των φοιτητών στο Νοσοκομείο και την θεωρητική εκπαίδευση των μικρότερων ετών.

5) Σίτιση και Στέγαση, προνόμιο που δικαιούται κάθε φοιτητής.

Απαιτούμε το αυτονόητο, μια σχολή αντάξια των πολύχρονων κόπων μας για την εισαγωγή μας σε ένα τμήμα Πανεπιστημιακού επιπέδου.

Το τωρινό νομοσχέδιο μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την εξέλιξη και αναβάθμιση των σπουδών του τμήματός μας!

Έχοντας τώρα πια μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, απαιτούμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση των στόχων μας με έμφαση στην αναβάθμιση της κλινικής μας εκπαίδευσης. Επιτέλους σεβαστείτε το δικαίωμά μας για σωστή και άρτια εκπαίδευση.

Τα προβλήματά μας είναι γνωστά από την αξιολόγηση του 2013.

Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Σπάρτης

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο – σκούπα για την ΄΄αναδιάρθρωση΄΄ και τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο και ψηφίζεται άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες, προσπαθώντας να πιάσει εξαπίνης τους φοιτητές, ερευνητές, πανεπιστημιακούς και εργαζόμενους.

Με το νέο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής Σπάρτης μετατρέπεται σε Ψηφιακών Συστημάτων, με έδρα την Σπάρτη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούριο. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι κάτι που έτυχε να γίνει φέτος, δεν είναι η αρχή τους τώρα. Είναι αυτό που προσπάθησαν να κάνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το σχέδιο Αθηνά, με την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Είναι δέσμευση του 3ου μνημονίου που το ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δέσμευση για την διαμόρφωση Ενιαίου Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης στην ΕΕ, κάτω βέβαια από τις ανάγκες της αγοράς και των μεγαλοεπιχειρηματιών για φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό

Για όλα αυτά σκόπιμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση!

Κάθε άλλο παρά εξισώνονται πτυχία και απόφοιτοι, κάθε άλλο παρά γίνονται ουσιαστικά τα ΤΕΙ Πανεπιστήμια. Αντίθετα διατηρείται και επεκτείνεται η κατηγοριοποίηση πτυχίων, ο διαχωρισμός ΄΄Ενεργών΄΄ (ν+2) και ΄΄μη – Ενεργών΄΄  φοιτητών. Ποιοι θα έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ;

Καταργούνται, συγχωνεύονται τμήματα, αφήνοντας τους φοιτητές ΄΄στον αέρα΄΄, δημιουργούνται επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων ενισχύοντας τον ανταγωνισμό των φοιτητών, που οδηγεί στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων.

Απαιτούμε:

Το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές – σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – αναλώσιμα-υλικά.

• Όχι στην υποβάθμιση του πτυχίου μας, το πτυχίο να κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα του Μηχανικού Πληροφορικής. Όχι στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων.

• Όχι στα μεταβατικά τμήματα που θα τσακίσουν τη μόρφωσή μας.

• Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες και οι υπηρεσίες του ιδρύματος.

• Όλη η απαραίτητα γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.

Τώρα πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι αυτοί που παλεύουν για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες

Πηγή: apela.gr

Προηγούμενο άρθροΘρίλερ σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κρήτη- Δεν άντεξε τον χωρισμό……
Επόμενο άρθρο«Γκάζια» για την τιμή της βενζίνης: Στο 1,70 ευρώ το λίτρο